Mura presudila velikim zvijezdama: Conte počinje veliku čistku u svlačionici
Foto - EPA

Od januara promjene

Mura presudila velikim zvijezdama: Conte počinje veliku čistku u svlačionici

M. Šljivak

Tottenham je jučer na stadionu Ljudski vrt u Mariboru doživio poraz od slovenačkog prvaka Mure s 2:1.

Igrači Mure su odigrali fenomenalan meč. Borbenom igrom su uspjeli da sruše engleske bogataše, a pobjednički gol postignut je u 94. minuti nadoknade.

Nakon meča menadžer Spursa Antonio Conte nije bio nimalo zadovoljan i to je javno poručio svojim igračima.

"Tek sad počinjem shvatati situaciju. Ona nije nimalo jednostavna", rekao je Conte i nastavio je:

"Trenutno Tottenham nije vrhunski tim. Drago mi je što sam ovdje, ali moramo raditi dosta i pojačati kvalitet ekipe", poručio je Conte.

A engleski mediji tvrde da je utakmica protiv Mure presudila pojedinim igračima, a Conte već u januaru sprema rasprodaju, a brojne zvijezde su na listi za odlazak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Višak su navodno Matt Doherty, Dele Alli, Davinson Sanchez, Ben Davies, Harry Winks, Tanguy Ndombele i Jack Clarke, a brojni drugi imaju posljednju šansu da pokažu nešto u narednom periodu.

Conte želi nova lica u svlačionici. Svjestan je za ovim timom ne može previše napraviti i spreman je na velike promjene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi