Antonio Conte oduševljen Cescom Fabregasom
Foto: EPA

Nakon velike pobjede protiv Middlesbrougha

Antonio Conte oduševljen Cescom Fabregasom

Antonio Conte nije krio zadovoljstvo igrom Cesca Fabregasa, a nakon velike pobjede nad Middlesbroughom italijanski stručnjak je imao samo riječi hvale za svog veznjaka.

Nakon nove ubjedljive pobjede, ovaj put nad Middlesborugom koji je i zvanično otišao u niži rang, Chelsea od titule dijeli samo još jedan trijumf. A ključnu ulogu u večerašnjoj pobjedi od 3:0 igrao je Cesc Fabregas, namjestivši prvi gol, iako mu asistencija nije pripisana, i asistirajući Nemanji Matiću za treći pogodak Chelseaja.

Fabregas je još jednom pokazao da je veoma važan dio Chelseajeve ekipe, iako je veliki broj utakmica ove sezone počeo sa klupe.

"Cesc je mnogo napredovao ove sezone i veoma sam sretan zbog njega. On je sam izborio poziciju u ekipi. Na početku sezone mu nije bilo lako, jer nije puno igrao, ali onda mi je pokazao da je spreman za igru. Njegove partije su dlične. Drago mi je zbog njega", izjavio je Conte nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ova utakmica je bila veoma važna za nas, nakon poraza Tottenhama pružila nam se mogućnost da povećamo prednost na sedam bodova. Bilo je veoma bitno da dobro odigramo i pobijedimo."

"Ovo je veliki korak. Još tri utakmice su pred nama i trebaju nam tri boda da osiguramo titulu. Ovo je naš odgovor Tottenhamu. Oni su pobijedili u devet od zadnjih 10 utakica i izgubili samo jednom, mi smo pobijedili osam puta i izgubili dva. Pokazali smo volju i odlučili da dođemo do titule ove sezone", dodao je trener Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi