Dajte mu 30 miliona i sve će srediti: Slavni trener spreman za PSG, a pariške zvijezde čeka pakao

Conte želi da radi, ali ima visoke zahtjeve

Dajte mu 30 miliona i sve će srediti: Slavni trener spreman za PSG, a pariške zvijezde čeka pakao

E. Škorić

Iako ima još godinu dana ugovora, vjeruje se da će Mauricio Pochettino na kraju sezone napustiti PSG.

Pochettino je PSG-u donio titulu u Ligi 1, ali ostaje želja Liga prvaka i čelnici kluba spremni su s novim trenerom dočekati sezonu 2022/23.

Kandidata kao i obično mnogo, sve vrhunski treneri sa ogromnom reputacijom, a vrlo lako bi to mogao biti Antonio Conte, italijanski stručnjak koji se dokazao radeći u Italiji i Engleskoj.

No, Conte je čovjek od discipline, to mu je iznad svega, a PSG-u je odmah nametnuo visoke zahtjeve.

Prije svega, Conte računa na gigantsku platu do 30 miliona eura po sezoni. Trenutno u sjevernom Londonu može računati na zaradu od 17 miliona vodeći ekipu Tottenhama.

Takođe, Italijan želi raditi s ljudima koje je naveo, a to je njegov tim s kojim je uspješno vodio Juventus, Inter i Chelsea. To se prvenstveno odnosi na trenerski kadar, ali i na sportskog direktora.
Francuski novinar Abdellah Boulm je objavio da će to biti Gianluca Petrarci, koji je nedavno radio u AS Roma i tamo želi dovesti Contea. Stoga bi se sadašnji direktor PSG-a Leonardo morao oprostiti od francuskog kluba.

Oglasi

Conte uz to želi da ima potpunu kontrolu nad transferima u slučaju da dođe u Pariz, a želi da mu se daju sve ovlasti kada je u pitanju trenutni igrački kadar kako bi uveo disciplinu. Jedna od zabrana bila bi korištenje Instagrama i sličnih društvenih mreža.

Conteov ugovor s Tottenham Hotspurom vrijedi do 2023. godine, no predsjednik londonskog kluba Daniel Levy ne vidi problem u mogućem razlazu. Navodno je optimističan oko povratka u klub Mauricija Pochettina, koji će uskoro tražiti posao. Upravo pod vodstvom Argentinca su Spursi ostvarivali najveće uspjehe posljednjih godina.

"U četiri oka, Conte kaže da mu je dosta onih koje on naziva 'Instagram igračima', previše brojnih u današnjem nogometu ", piše RMC Sport.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Conte (52) je u karijeri trenirao Arezzo, Bari, Atalantu, Sienu, Juventus, Chelsea i Inter. Od 2014. do 2016. vodio je reprezentaciju Italije.

Dokazano je kvalitetan trener, ali zna biti problematičan klubovima i igračima zbog svojih metoda rada, mada su dokazano uspješne već dugi niz godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi