Ancelotti zbog malog incidenta napustio klub o kojem svi maštaju: "Kako mi to možete reći?"

Osvojio titulu, pa otišao

Ancelotti zbog malog incidenta napustio klub o kojem svi maštaju: "Kako mi to možete reći?"

Edmir Škorić

Menadžer Real Madrida Carlo Ancelotti, koji je radio u PSG-u od januara 2012. do juna 2013. godine, konačno je gogovorio o incidentu u redovima francuskog velikana, zbog čega je odlučio da ode.

Italijanski trenerski stručnjak je otkrio da je napustio klub zbog ultimatuma koji su mu postavili da pobijedi Porto u utakmici grupne faze Lige prvaka u decembru 2012. godine.

On je prvog dana 2012. godine imenovan za novog trenera PSG-a nakon Antoinea Kombouarea, koji je smijenjen nedugo nakon što je 2011. godine klub pripao moćnim katarskim vlasnicima. Ancelotti je uživao u početku svog putovanja u Parizu, ali samo godinu dana kasnije stvari su počele da izmiču kontroli.

Italijan je objasnio kako su stvari išle u njegovim ranim danima Parku prinčeva.

“Otišao sam tamo zahvaljujući sportskom direktoru Leonardu, kojem sam ranije bio trener. Bio je to klub koji je Katar nedavno kupio. Projekt mi se jako svidio i još nije bilo menadžera. Počeli smo da mijenjamo strukturu treninga, stavljanje kuhinje itd... Jer francuski igrači dolaze pola sata prije treninga, a odlaze pola sata poslije. Svidjelo mi se, ali već druge godine nisu bili tako zadovoljni sa mnom", priča Ancelotti pa nastavlja:

"Prije utakmice nokaut faze Lige prvaka, izgubili smo ligašku utakmicu od Nice, a rekli su mi da ako ne da pobijedim Porto, otpustit će me. Rekao sam im, kako mi to možete reći, to nam ruši povjerenje. Odlučio sam otići u februaru, čak i ako su htjeli da produžimo ugovor".

Ancelotti je tokom boravka u Parizu ekipu vodio 77 puta, sa prosjekom od 2,13 osvojenih bodova po utakmici. Ostvario je 49 pobjeda uz 17 remija i 11 poraza, a ukupno je osvojio 164 boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je uspio odvesti Parižane do naslova Ligue 1 tokom sezone 2012/13. Nažalost, to je bio jedini trofej koji je osvojio s klubom. U ljeto 2013. otišao je u Real Madrid gdje je proveo dvije godine, a otišao je u još nekoliko klubova prije nego što se vratio u Madrid prošlog ljeta.

Njegov Real večeras ima veliki izazov jer na Etihadu protiv Manchester Cityja Pepa Guardiole igra prvi meč polufinala Lige prvaka. Pobjednik ovih duela će u finalu igrati protiv Liverpoola ili Villarreala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Kad si vodio Everton dalo se primjetiti kakav si kloc od trenera.U Španiji imaš sudije naklonjene tvom klubu pa si kao uspješan.Mrš!
2 16
Goran86
Gospodin Don Carlo
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti