Tottenham zabio za pobjedu u 92. minuti, a Conte odmah otišao u tunel. Objasnio i zašto

Uplašio se situacije

Tottenham zabio za pobjedu u 92. minuti, a Conte odmah otišao u tunel. Objasnio i zašto

E. Škorić

Tottenham je jučer u gostima kod Bournemoutha trijumfovao sa 3:2 u 14. kolu engleske Premier lige, a Antonio Conte je napustio teren po postignutom trećem golu gostiju u 92. minuti.

Bournemouth je preko Moorea imao 2:0 u 49. minuti. Napadač domaćeg tima je uspio da donese Bournemouthu veliku prednost, ali ona se brzo istopila. Prvo Sessegnon u 57. minuti smanjuje na 2:1, a Davies u 73. donosi Spursima izjednačenje.

Očekivano je Tottenham krenuo po potpuni preokret, da bi u 92. minuti Bentancur postigao gol za veliko slavlje i važnu pobjedu kojom ovaj tim sjeda na treće mjesto sa 26 bodova.

Režiser prenosa uočio je menadžera gostiju Antonija Contea kako bez imalo emocija odlazi prema tunelu i napušta teren. Obično Italijan poludi od sreće u ovakvim momentima, ali ovaj put je djelovao isuviše ozbiljno, pa čak i zabrinuto.

"Vratio sam se kad sam saznao da je gol regularan", objasnio je Conte nakon utakmice. “Mislio sam u svom umu i srcu da bih mogao doživjeti srčani udar jer bi to bilo u nekoliko dana da nam treba gol, da ga damo na kraju i da nam VAR poništi. Ne bih to podnio", istakao je.

Podsjetimo da je Tottenhamu VAR poništio gol za pobjedu nad Sportingom u petom kolu Lige prvaka, a tada je Kane bio strijelac, a Conte je zbog žestokih protesta dobio direktan crveni karton.

"Riječ je o jasnim, lakim situacijama, ali vidim da je teško naći odgovore. Želim vidjeti iskrenost. Pogriješiti VAR znači da ste vrlo, vrlo... Ne želim čak ni reći šta mislim. Ono što se dogodilo u prošloj utakmici je nevjerovatno. Bili smo kvalifikovani, slavili smo, onda je došao VAR, ostali smo 5-6 minuta. Ovo više nije fudbal", rekao je Antonio Conte o meču sa Sportingom.

Da pogodak Harryja Kanea nije poništen, Tottenham bi se plasirao u osminu finala Lige prvaka, ali nakon remija sa Sportingom, grupa D ostaje vrlo izjednačena i praktično svi mogu da prođu dalje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Spursi su svejedno prvi u grupi D i imaju sve u svojim nogama. U sljedećem kolu čeka ih gostovanje kod Marseillea, gdje bi im i bod trebao biti dovoljan za prolaz.

U međuvremenu se Conte sve glasnije spominje kao novi trener Juventusa, mada je jučer sportski direktor italijanskog kluba Pavel Nedved kazao da od povratka Italijana barem za sada nema ništa i da će klub nastaviti vjerovati Massimilianu Allegriju, pod čijom palicom je Stara dama ispala iz Lige prvaka u grupnoj fazi i daleko je od samog vrha u Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi