Guardioli nije bilo drago, ali Conte je jučer slavio kao nikada u životu

Velika pobjeda Tottenhama

Guardioli nije bilo drago, ali Conte je jučer slavio kao nikada u životu

E. Škorić

Italijanski stručnjak Antonio Conte vodio je Tottenham s klupe u velikoj pobjedi na Etihadu.

Tottenham je s 3:2 slavio u gostima kod lidera Cityja, te je omogućio Liverpoolu da se vrati u trku za titulu.

Iako je City golom Mahreza s bijele tačke u 90. minuti došao do 2:2, u 95. minuti Harry Kane je postigao pogodak za veliku pobjedu gostiju iz Londona.

Guardiola je bio u očaju, mogao je samo da gleda kako Conte slavi jednu od najvećih pobjeda na klupi Spursa.

Bivši trenera Chelseaja i Juventusa iza sebe ima mnoge velike pobjede i trofeje, ali pogodak Kanea učinio ga je sretnijim nego ikada.

"Želja u svakom trenutku meča", poručio je Conte nakon osvojena tri boda koja će Spursima mnogo značiti u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Nakon nepotpunog kola u Engleskoj, City ima 64 boda, Liverpool 57 i utakmicu manje, pa slijede Chelsea sa 50 bodova i utakmicom manje, Manchester United je četvrti s 43 boda i takođe utakmicom manje, a peti je West Ham sa 42. Šestoplasirani Arsenal ima takođe 42 boda i čak tri utakmice manje od rivala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Conteov Tottenham je sedmi s 39 bodova i on isto tako ima tri utakmice manje, te je u situaciji da se do kraja bori za Ligu prvaka.

Spurse već za tri dana čeka gostovanje kod Burnleyja, a sljedećeg vikenda gostovat će Leedsu.

Top Komentari

Sars33
Eto bice mu drago, hej moji novinari... bas bi se neko radovo kad gubi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi