Vraća se drama u Premier ligu: Šok na Etihadu kao šlag na tortu poslije pobjede Liverpoola

Tottenham slavio protiv Cityja

Vraća se drama u Premier ligu: Šok na Etihadu kao šlag na tortu poslije pobjede Liverpoola

Eldar Ganibegović

Veliko iznenađenje vidjeli smo u derbiju 26. kola engleskog Premiershipa.

Tottenham je kao gost s 2:3 savladao Manchester City.

Gosti iz Londona su do prednosti stigli već u petoj minuti. Son je prograo Kulusevskog koji postiže prvijenac u dresu Spursa.

Do kraja poluvremena, tačnije u 33. minuti, Građani su uspjeli da dođu do izjednačenja. Strijelac izjednačujućeg gola bio je Ilkay Gundogan.

Oglasi

I kada se u drugom poluvremenu očekivala totalna ofanziva Cityja i lov na sva tri boda, novi šok za domaće. Harry Kane zabija za 1:2 u 59. minuti, a taj gol pogledajte klikom OVDJE.

Pet minuta kasnije Kane u novoj šansi, ali Ederson brani njegov šut. Gundogan je u 66. minuti ponovo mogao izjednačiti rezultat, ali istakao se Lloris.

Novi gol Harry Kane postiže u 75. minuti, ali je VAR signalizirao ofsajd i poništio njegov pogodak.

Devedeseta minuta i nova drama. Gabriel Romero je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, sudija nije ništa signalizirao, ali onda se oglasio VAR i Manchester City dobija penal. Riyad Mahrez prilazi lopti i pogađa za 2:2.

Ipak, očigledno je bilo suđeno da Manchester City izgubi ovu utakmicu i u petoj minuti sudijske nadoknade Kulusevski asistira, a Kane postiže novi gol za veliku pobjedu svog tima.

Oglasi

Pobjedonosni gol Spursa pogledajte klikom OVDJE.

Ovaj kiks Cityja svakako odgovara i Liverpoolu koji je danas s 3:1 savladao Norwich i sada za Građanima zaostaje šest bodova uz utakmicu manje. City ima 63, a Liverpool 57 bodova. Tottenham je na sedmom mjestu s 39.

U narednom kolu Manchester City gostuje u Liverpoolu, ali ne na Anfieldu nego na Goodisonu protiv Evertona, dok će Tottenham u goste kod Burnleyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 26. kolo:

Manchester City 2:3 Tottenham (Gundogan 33', Mahrez (P) 90+1'; Kulusevski 5', Kane 59', 90+5')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ima Boga majku li vam j*bem lopovsku...rekao sam ja da ce im penal izmisliti,jos na kraju produzio utakmicu 10 minuta ****o celavo.
1 10
fudo.98
Rijetko ih ko pobijedi u oba susreta tokom sezone. YNWA
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti