Conte ulazi u svlačionicu, ključa vrata, a onda kreće pakao

Bivši je u Spursima

Conte ulazi u svlačionicu, ključa vrata, a onda kreće pakao

E. Ganibegović

Antonio Conte od prije nekoliko dana je i zvanično bivši u Tottenhamu, a sada na vidjelo isplivavaju neke stvari iz tima koje se nisu znale dok je on bio tu.

Još prošle sedmice je najavljeno da će Antonio Conte postati bivši na klupi Tottenhama, a to se ozvaničilo prije dva dana.

Poslije prosutih bodova protiv Southamptona i poraza od 3:1, Conte je imao javni istup koji se nikako nije svidio čelnicima londonskog kluba.

"Mi nismo tim. Mi smo jedanaest igrača koji izađu na teren. Vidim sebične igrače, fudbalere koji ne žele da pomognu jedni drugima i koji ne daju sve od sebe. Do sada sam šutio i pokušavao sakriti sve, više ne želim", rekao je Conte.

To je očito bila kap koja je prelila čašu, pa je s njim dogovoren sporazumni raskid ugovora, a sve je objavljeno 28. marta ove godine.

Oglasi

"Imamo još deset utakmica do kraja sezone u Premiershipu i borit ćemo se svim silama da izborimo nastup u Ligi prvaka", rekao je prvi čovjek Tottenhama, Daniel Levy, te je dodao:

"Moramo da se stisnemo i budemo jaki. Svi moraju da daju sve od sebe kako bi imali snažan kraj sezone i izborili ono što želimo".

Sada isplivavaju određene stvari iz svlačionice Spursa koje do sada nisu bile poznate, a detalje donosi italijanski Corriere dello Sport.

Naime, kada je tim bio u rezultatskoj krizi, Conte je imao čudne metode kako da oporavi tim. Prema navodima pomenutog medija, talijanski stručnjak je ušao u svlačionicu gdje su bili igrači, zaključao je, a onda je za njih krenuo pakao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Propisno ih je izgrdio, a onda pokušao da nađe razloge krize. Igrači su mu se usprotivili i kazali da im ne odgovara njegov previše defanzivni stil.

Nakon toga je Tottenham vezao tri pobjede, ali je sve brzo prestalo i tim je ponovo krenuo s kiksevima, nakon čega je smjena trenera bila i logično rješenje. 

Top Komentari

pjanke.sa
„kljuca vrata“???!!! Hahahaah joj novinaru nepismeni gdje si ti isao u skolu pa jel moguce da ovoliko ne znas bosanski jezik? ZAKLJUCAVA se pise a ne KLJUCA!!! Kljucati je nesto skroz drugo u nasem jeziku! Moraces malo koju knjigu procitat a ne piti kafe sa drugarima sa sela i pisati njihovim jezikom. Deder malo hajd hajd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi