Antonio Nocerino završio karijeru i posvetio se trenerskom poslu

Godinu dana bio je bez kluba

Antonio Nocerino završio karijeru i posvetio se trenerskom poslu

Endin Čaušević

Italijanski fudbaler Antonio Nocerino danas je potvrdio da završava svoju karijeru i da će se posvetiti trenerskom poslu.

Nocerino je najbolje dane svoje karijere proveo u dresu Milana, a nakon toga još je igrao za torino, Parmu i Orlando City. Ovaj 34-godišnji veznjak je bez kluba već godinu dana nakon što je napustio Benevento.

Iako je imao nekoliko ponuda za nastavak karijere odlučio je da okači kopačke o klin i posveti se trenerskoj karijeri. Nocerino je danas potvrdio da više neće profesionalno igrati fudbal.

"Došlo je vrijeme da kažem zbogom mome jedinom pravom prijatelju fudbalu. Ovo je bolna odluka, ali sam sretan što sam ispunio san mog oca i postao fudbaler. Sada ću se posvetiti porodici i trenerskom poslu. To je novi izazov u mom životu i dat ću sve od sebe da uspijem", poručio je Nocerino.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nocerino je igrao i za reprezentaciju Italije za koju je upisao 15 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi