Pavić napustio Grbavicu i završio karijeru: "Kad je već morao kraj, neka je u dresu Željezničara"
Pavić se na Grbavicu vratio iz Poljske, ali brzo odlazi

Sa 29 godina rekao 'zbogom' profesionalnom nogometu

Pavić napustio Grbavicu i završio karijeru: "Kad je već morao kraj, neka je u dresu Željezničara" · Intervju

FK Željezničar je jučer zvanično potvrdio još jedan rastanak. Grbavicu je napustio lijevi bek Antonio Pavić (29).

Pavić se nije naigrao po povratku u FK Željezničar, iako je imao veliku želju da se pokaže navijačima u što boljem izdanju.

Pratili su ga brojni problemi sa povredama i na kraju je 'prelomio'. Odlučio je da napusti Željezničar, raskine ugovor, te završi profesionalnu karijeru.

Imao je na Grbavici važeći ugovor, ali je na kraju ispao maksimalno korektan. Pokazao je koliko poštuje klub, navijače te sve ljude kojima je Željezničar u srcu.

"Povrede su učinile svoje, to je posljednjih godina mi stvaramo probleme. Izliječim jednu, oporavim se, dođe druga. Izliječim drugu, vrati se prva. Izliječim prvu, pukne koljeno u Veležu. Poslije toga se uspijem vratiti i odem u Poljsku, sve bude super, ali ponovo se vrati povreda. Učestale povrede, tijelo više nije slušalo, ali uspio sam se oporaviti i odlično sam se osjećao. Rekao sam tada da ću se vratiti u Želji, da dam sebi šansu i da pomognem klubu.

Tek što sam došao zadesila me povreda, nova, nisam do tada imao problema sa tom povredom. Izliječio sam se, ali opet su nastali problemi i tijelo više ne može da podnese profesionalni napor. Ne može te svakodnevne napore, imao sam mnoge operacije i oporavke. Odlučio sam da se prestanem profesionalno baviti fudbalom, to više nije moguće za mene", prve su riječi Pavića.

Oglasi

Zavolio je Željezničar i biranim riječima uvijek govori o klubu sa Grbavice.

"Ako već moram ovako završiti karijeru, sretan sam što sam sa profesionalnim igranjem završio u Željezničaru. Već sam ranije rekao da mi je period u Želji najljepši, osjećao sam se prelijepo, bio primljen fenomenalno i uvijek ću se rado vratiti u Sarajevo i pogledati Željine utakmice".

Imao je ugovor još godinu, mogao je primati platu, 'boriti' se sa povredama, ali nije to želio.

"Tako je. Imao sam ugovor do ljeta, ali ne bi bilo fer da dolazim na pripreme i mučim sebe i klub. Ovo je najbolja opcija. Nije mi bilo lako reći zbogom nogometu, ali tako je profesionalnom nivou. Taj nivo zahtjeva da si stalno 'ful'".

Vraća se kući, ali neće moći bez nogometa.

"Uz privatni biznis koji sam već započeo kada sam vidio da se približava kraj profesionalne karijere, ostat ću ipak u nogometu. Početi ću da radim individualno sa djecom, ali i da  igram rekreativno nogomet za svoju dušu. Još sam relativno mlad, ima želje u meni da igram", dodao je Pavić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pavić se na Grbavicu vratio iz poljskog tima Sosnowiec, a nastupao je i za Velež, Gziru, Shkendiju, Koper, Istru, te Osijek.

Ponikao je u omladinskim selekcijama Osijeka, a prošao je i sve omladinske selekcije reprezentacije Hrvatske

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AdmirAdmir11
Trebao si u vrbanjusi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi