Antony dao intervju koji će šokirati Ajax: "Pola godine im govorim šta želim da uradim"

Pokušava da napusti klub

Antony dao intervju koji će šokirati Ajax: "Pola godine im govorim šta želim da uradim"

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Antony na sve načine pokušava ovog ljeta da napusti Ajax.

Brazilac je pokazao veliku želju da do kraja prelaznog roka promijeni klub, a već je svima poznato da je za njega veliki interes pokazao Manchester United.

Crveni đavoli su već poslali nekoliko ponuda za Antonyja, ali su to čelnici Ajaxa odbili što je itekako naljutilo Brazilca.

Antony je nekoliko dana pred završetak prelaznog roka odlučio javno da govori o svemu, a zanimljivo da je intervju dao Fabriziju Romanu.

Brazilac je pokazao koliko želi da ide iz Ajaxa i već mjesecima poručuje čelnicima kluba da prihvate ponudu Manchester Uniteda, ali se njegova želja još uvijek nije ostvarila i odlučio je o tome javno da priča.

Antony je otkrio da još od februara odbija novi ugovor Ajaxa i poručuje im da želi da ide i da mu nije jasno što uporno odbijaju ponude Manchester Uniteda.

Oglasi

"Od februara moji agenti govore čelnicima Ajaxa da želim da idem i da tražim novi izazov u karijeri. Došle su neke odlične ponude za klub i nije mi jasno zašto to rade. U junu sam prekinuo odmor i došao da lično razgovaram s njima i novim trenerom i rekao sam šta želim", priča Antony i nastavlja.

"Došao sam u Ajax i znali su da je to projek za dvije godine i da ću otići kada dođe prava ponuda. Nude mi novi ugovor, ali ja to ne želim da potpišem i samo želim da idem iz ovog kluba".

Antony je rekao da je jučer imao sastanak sa čelnicima Ajaxa i da su ga šokirali svojim novim izgovorima.

"Pola godine tražim da idem, a oni su mi danas na sastanku rekli da ne mogu prihvatiti ponudu za mene jer imaju onda samo pet dana da nađu zamjenu. Mjesecima im govorim kako želim da idem, a oni mi sada 'prodaju' takvu priču", kaže Brazilac i nastavlja.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Bio sam jako sretan u Amsterdamu, osvojio sam titule s Ajaxom i stekao nove prijatelje. Izgradio sam novu stepenicu u karijeri, ali želim novi izazov i da nastavim da pišem svoju priču i ispunim snove. Nadam se da me navijači Ajaxa razumiju i da se neke prilike jednostavno ne smiju propustiti jer vam dođu jednom u životu".

Manchester United još uvijek ne odustaje od Antonyja i ponuda je i dalje na stolu, a da li će Ajax nakon ovog intervjua Brazilca pristati da ga proda ili je samo napravio goru stvar što je javno govorio o tome ostaje nam da vidimo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi