Potez Antonyja mnogi nazivaju sramotnim, a Ten Hag ga je ekspresno izvadio iz igre

Nije to bilo baš pametno

Potez Antonyja mnogi nazivaju sramotnim, a Ten Hag ga je ekspresno izvadio iz igre

E. Škorić

Manchester United večeras je u okviru 5. kola grupne faze Evropske lige pobijedio Sheriff sa 3:0, a Antony se obrukao tokom prvih 45 minuta.

Golom Dalota krajem prvog poluvremena United je načeo goste iz Moldavije, da bi u7 nastavku najprije Rashford, a potom i Ronaldo zacementirali trijumf Crvenih đavola.

Manchester ostaje drugi na tabeli sa 12 bodova, prvo mjesto pripada Real Sociedadu, a upravo se ove dvije ekipe sastaju narednog četvrtka u Španiji u zadnjem kolu. United je u prvom duelu poražen kod kuće s 0:1, ali ima priliku da nekom uvjerljivom pobjedom u San Sebastianu zauzme prvo mjesto.

To je ipak sada možda i manje važno menadžeru Eriku ten Hagu, čiji klub polako hvata zalet u domaćem prvenstvu.

Polako se budi United, ima naznaka da se nešto pozitivno radi, čak se i Cristiano Ronaldo večerašnjim golom nameće za startera nakon sukoba sa klubom, a jedina mrlja večeras je Antonyjev potez.

Doduše, bivši igrač Ajaxa nije napravio ništa previše štetno za svoj tim, osim što se obrukao, a mnogi su potez nazvali "sramotnim".

Oglasi

Ten Hag je samo odmahnuo glavom kada je Antony u 37. minuti na desnoj strani terena vrtio loptu u krug, a onda poslao loptu u gol-aut.

Antony je izašao na poluvremenu, no ne čini se da je ovaj potez uzrokovao takvu odluku Ten Haga već je jednostavno htio da pojedine igrače odmori za vikend. Na poluvremenu su osim Antonyja na klupi ostali i Lisandro Martinez, Dalot i Casemiro.

Ekipi će biti jako neophodna pobjeda u nedjelju protiv West Hama na Old Traffordu, pa slijedi spomenuto gostovanje kod Sociedada, prije duel sa Aston Villom koji je na programu 6. novembra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do pauze zbog Svjetskog prvenstva odigraće United još duel sa Villom u EFL kupu, te s Fulhamom 13. novembra na Cravven Cottageu. Nakon Mundijala, tek krajem godine nastavak klupskih takmičenja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fixa
Izgleda sramota postala igrati za publiku? Pa ovo je fudbal, ne sjecam se kad sam vidio neki potez koji je uzivanje gledati, sve je postala samo trka ljepota se skroz izgubila i onda ljudi osudjuju ovaj potez antonya...nevjerovatno
0 0
Mushe91
Ma moze Manchesteru sve pod kapu stat.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti