Prevarili ste ako ste mislili da je kraj njihove ere: Messi srušio rekord Ronalda u Ligi prvaka

Sinoć protiv Maccabija

Prevarili ste ako ste mislili da je kraj njihove ere: Messi srušio rekord Ronalda u Ligi prvaka

E. Ganibegović

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo dvojac je koji je obilježio fudbal 21. stoljeća. U poznim su igračkim godinama, no još uvijek igraju na velikom nivou (iako Ronaldo ima slabu sezonu). Obilježili su i Ligu prvaka, a Argentinac je sinoć srušio jedan rekord Portugalca u ovom takmičenju.

PSG je sinoć u okviru petog kola grupne faze Lige prvaka sa 7:2 deklasirao Maccabi iz Haife na Parku prinčeva.

Osigurao je prvak Francuske osminu finala, samo je pitanje s kojeg će mjesta tamo otići, s obzirom na to da kolo prije kraja i oni i Benfica imaju po 11 bodova.

U pobjedi protiv izraelskog tima Messi je odigrao sjajnu utakmicu, postigao je dva gola i asistirao za još dva, te uspio da sruši još jedan rekord Lige prvaka i to koji je držao Cristiano Ronaldo.

Prvi pogodak Leo Messi u utakmici protiv Maccabija iz Haife postigao je u 19. minuti i to iz kaznenog prostora, dok je drugi gol upisao u 45. minuti izvan šesnaesterca gostiju.

Drugim golom na utakmici protiv Maccabija iz Haife Messi je postao igrač s najviše golova izvan šesnaesterca u historiji Lige prvaka.

Argentinac je nakon pogotka na Parku prinčeva došao do 23 gola postignuta izvan šesnaesterca i tako prestigao Cristiana Ronalda koji trenutno ima 22.

Naravno, olakotna okolnost Messiju ove sezone je to što Ronaldo uopšte ne igra Ligu prvaka s obzirom da se tamo nije uspio plasirati sa svojim Manchester Unitedom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, Ronaldo je najbolji strijelac u historiji Lige prvaka sa 140 postignutih golova, a Messi mu se sinoć približio na 11, odnosno postigao je svoj 129.

Da živimo u vremenu sjajnih golgetera govori i činjenica da su trenutno aktivni i treći i četvrti strijelac Lige prvaka, Robert Lewandowski (91 gol) i Karim Benzema (86).

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

trzac
Rinaldo i dalje ima 30-ak odigranih utakmica vise od Messija, tako da ce ga prestici i po golovima.
6 0
Mostarac94
A ko he rekorder sa davanjem golova petom? Ramenom? Lijevim koljenom
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi