Apotekari pojačavaju odbranu, stiže Portugalac?

Bayer planira pojačanja

Apotekari pojačavaju odbranu, stiže Portugalac?

Ekipa Bayer Leverkusena eliminisana je iz Lige šampiona, ali u domaćem šampionatu još uvijek vode bitku kako bi i naredne sezone osigurali sebi mjestu u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi.

Trenutno klub našeg Emira Spahića zauzima četvrto mjesto na bundesligaškoj tabeli s 45 bodova, dva manje u odnosu na trećeplasiranu Borussiju Mönchengladbach.

Ipak, u sastavu s BayArene već spremaju planove i sastavljaju ekipu za narednu sezonu, a među prvim željama Apotekara je desni bek lisabonskog Sportinga, Cedric Soares.

Upravo na poziciji desnog beka Bayer je ove sezone imao dosta problema, uglavnom zbog povreda, a mladi Hrvat Tin Jedvaj kojeg je njemački klub za 7 miliona eura otkupio od Rome tek treba da upiše prvi nastup za Apotekare u 2015. godini. Kako se slični problemi ne bi dešavali i naredne sezone klub iz Leverkusena je zagrizao za Soaresa, ali sigurno je da on neće biti jeftin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.