Apsolutni junak Eura zamijenjen u suzama, nije se uspio kontrolisati!

Za ovo trebalo hrabrosti

Apsolutni junak Eura zamijenjen u suzama, nije se uspio kontrolisati!

Admin Čaušević

Dramatična scena na kojoj se Christianu Eriksenu bore za život izazvala je paniku i strah kod mnogih, ali Evropsko prvenstvo se nastavilo normalnim tokom. 

Apsolutni junak dosadašnjeg dijela Evropskog prvenstva sinoć je postao Daley Blind, pogotovo ako se uzme u obzir šta je prošao u prošlosti.

Nizozemac je prije nekoliko godina imao problema sa srcem, ugrađen mu je defbrilator pa je nakon događaja s Eriksenem bio u velikom strahu.

Blind nije postigao spektakularan gol, nije upisao asistenciju, nije odigrao utakmicu života, ali zbog samog izlaska na teren i igranja protiv Ukrajine Nizozemac zaslužuje samo pohvale i aplauze.

"Sve ono što se desilo je imalo jak utjecaj na mene. Osim činjenice što poznajem Christiana, za njega je situacija užasna. Naravno i ja sam iskusio nešto slično, ali pa sam morao prevazići mentalnu prepreku da zaigram", rekao je Blind.

Iskusni defanzivac je bio starter protiv Ukrajinaca, bio je odličan u odbrani, a iz igre je zamijenjen sredinom drugog poluvremena. Teren je napustio u suzama.

Oglasi

"Imao sam problema s tim, ali ponosan sam što sam uspio zaigarti. Na kraju su došle i emocije. Mislio sam da neću ni igrati."

"Slike događaja s Eriksenom su imale jak utjecaj na mene. Nisam dobro spavao. Zaista sam morao prevazići veliku preprekeu da ovo uradim."

Dosta igrača iz reprezentacije Nizozemske u jednom trenutku su bili saigrači s Eriksenom. Zajedno su gledali i utakmicu Danska - Finska.

"Bilo nas je dosta koji smo vidjeli šta se desilo Abledhaku Nouriju (doživio povredu mozga) i bili smo Christianovi saigrači. Sve mi je to vrlo poznato. Tako mojoj porodici, mojim roditeljima, supruzi..."

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Eriksena treba ostaviti na miru. Prestati špekulisati o njegovoj budućnosti. Dati mu vremena da se oporavi. Ohrabio je saigrače da igraju, zato sam i ja zaigrao u dogovoru sa doktorima", završio je Blind.

Inače, u sjajnoj utakmici, najboljoj u dosadašnjem dijelu turnira Nizozemska je pobijedila Ukrajinu s 3:2. Naredni rival za popularne Lale je Sjeverna Makedonija. 

Top Komentari

dinass
Igra sa ugradjenim defibrilatorom? Pa to je isto ko da hoda po minskom polju a ovaj jos i trci
2 0
bk123
Hrabrost je nešto sasvim drugo...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi