Oranje preoralo Gruziju, Englezi jedva dobili Rumune
Foto: EPA

U prijateljskim mečevima

Oranje preoralo Gruziju, Englezi jedva dobili Rumune

S. Grebović

Reprezentacije koje nastupaju na Evropskom prvenstvu igraju posljednje provjere pred početak ovog turnira.

Englezi su u posljednjoj utakmici pred EURO na stadionu u Middlesbroughu ugostili selekciju Rumunije i savladali je minimalnim rezultatom 1:0.

Selektor Tri lava Gareth Southgate na ovom je meču priliku dao uglavnom rezervistima kako bi vidio na koga može ozbiljnije računati. Prva situacija vrijedna pomena viđena je u 32. minuti kada je Calvert-Lewin nakon centaršuta zaprijetio glavom, ali je pogodio samo prečku.

Šest minuta kasnije prečku je pogodio i Sancho koji je pokušao lobovati golmana Rumunije. Gosti su par puta zaprijetili, ali ništa značajno.

Sredinom drugog dijela dosuđen je penal za Engleze. Odgovornost je preuzeo Rashford i bez problema matirao golmana gostiju. Rumuni prijete preko Ivana i Chirichesa, ali Johnstone u oba navrata sjajno brani.

U 78. minuti dosuđen je novi kazneni udarac za Engleze. Loptu je namjestio Henderson, ali golman Nita je pročitao namjeru kapitena Liverpoola i odbranio njegov udarac. Do kraja golova nije bilo i Englezi su slavili sa 1:0 te na taj način najavili duel sa Hrvatima na EURU 13. juna.

Reprezentacija Nizozemske nije imala većih problema protiv slabašne Gruzije koju su savladali sa 3:0.

Za selekciju Oranja Depay je pogodio u 10. minuti sa bijele tačke, te u drugom poluvremenu Weghorst i Gravenberch. Nizozemci prvu utakmicu na EP-u igraju protiv protivnika naše selekcije u kvalifikacijama za Mundijal Ukrajine, a taj se meč igra također 13. juna.

Promo

Top Komentari

Manager
Hahaha pa ne zovu ih Oranje jer oru .. nego zbog boje dresova kume
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi