Apsolutni rekorder: Odović preuzeo deveti klub iz PL BiH

Novi trener Olimpica

Apsolutni rekorder: Odović preuzeo deveti klub iz PL BiH

Milomir Odović je jutros zvanično postao novi trener sarajevskog Olimpica, s kojim će do kraja sezone pokušati izboriti opstanak u Premijer ligi BiH.

Iskusni 60-godišnji stručnjak je u karijeri promijenio veliki broj klubova, a zanimljivo je da nikada nije osvojio niti jedan trofej.

Olimpic će Odoviću biti čak deveti klub iz Premijer lige koji će trenirati. Prethodno je popularni Oda sjedio na klupi Željezničara, Slavije, Borca, Veleža, GOŠK-a, Zvijezde, Rudara iz Ugljevika i Čelika.

Odović je Željezničar i Slaviju vodio u dva navrata, dok je u ostalim klubovima radio pretežno pola sezone ili cijelu sezonu, nakon čega bi mijenjao sredinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi trener Olimpica je apsolutni rekorder po broju promijenjenih klubova u Premijer ligi BiH, a u leđa mu gledaju Dragan Jović i Boris Gavran koji su vodili šest, odnosno pet različitih klubova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi