Službeno: Milomir Odović preuzeo FK Olimpic
FOTO: EPA

Naslijedio Edina Prljaču

Službeno: Milomir Odović preuzeo FK Olimpic

Milomir Odović će i zvanično naslijediti Edina Prljaču na užarenoj klupi Olimpica. 

Dojučerašnji trener Edin Prljača je poslije poraza od Slavije u 19. kolu BHT Premijer lige BiH odlučio podnijeti ostavku, a kako je SportSport.ba ranije najavio, njega će zamijeniti 60-godišnji bh. stručnjak Milomir Odović.

"Dogovorili smo upravo saradnju i imao sam priliku već i pogledati trening Olimpica. Biće veoma teško do kraja sezone, veliki je zaostatak, međutim nastojat ću da dodatno unaprijedim igru i da probamo što bolje igrati u kontinuitetu. U svakoj utakmici ćemo težiti da ostvarimo što bolji rezultat", kazao je Milomir Odović u izjavi za SportSport.ba. 

Odović je bez angažmana otkako je napustio Željezničar, a u Olimpicu će sada imati izuzetno težak zadatak s obzirom na činjenicu da se najmlađi sarajevski premijerligaš trenutno nalazi u zoni ispadanja iz društva najboljih. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tokom dosadašnje trenerske karijere Odović je pored Željezničara još vodio Slaviju, Rudar Kakanj, Zvijezdu, GOŠK, Čelik i Borac iz Banja Luke.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi