Aračić rezerva i protiv trećeligaša
Aračić će uskoro postati prekobrojan u Hajduku

Ćirin „spasitelj“ ušao s klupe

Aračić rezerva i protiv trećeligaša

Ante Aračić, stoper splitskog Hajduka, kojeg je selektor Miroslav Ćiro Blažević okarakterisao kao „spasitelja“ fudbalske A reprezentacije naše zemlje u predstojećim kvalifikacionim mečevima protiv Belgije (28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici), u današnjem prijeteljskom susretu Splićana protiv Konavljanina ostao je klupi za rezervne igrače.

"Bili" su slavili sa 3:0, a Aračić je u igru ušao u finišu prvog poluvremena umjesto Borisa Pandže, našeg bivšeg mladog reprezentativca, kojeg selektor Blažević još uvijek nije promjetio... Sa druge strane Ćiri je Aračić „zapao za oko“ na nedavno održanom dvoranskom prvenstvu Hrvatske (!?) obećavši mu tada da će ga pozvati za predstojeće mečeve našeg nacionalnog tima.

Zanimljivo je da Hajduk u današnjem susretu protiv hrvatskog trećeligaša nije nastupio u kompletnom sastavu. Osim što su nedostajali Kalinić, Skoko i Tičinović, ono što je bitno u cijeloj priči je činjenica da je nedostajao Hrvoje Vejić, stoper reprezentativnog kalibra (Slaven Bilić, selektor Hrvatske računa na njegove usluge u kvalifikacijama za SP), koji je nedavno potpisao troipogodišnji ugovor sa Hajdukom. Sigurno je da će Aračić biti prekobrojan onog momenta kada na Vejića bude mogao računati trener Ante Miše.

Suvišan za Hajduk, ali nažalost, prema Ćirinim tvrdnjama „spasitelj BiH“ dobiće priliku u dresu našeg nacionalnog tima!? Podsjetimo, Aračić je u jesenjem dijelu šampionata odigrao samo jednu utakmicu za Hajduk, a u dosadašnjoj karijeri (28 godina) upisao je „čak“ 25 nastupa (24 za Slaviju iz Praga) .

Senijad Ibričić protiv Konavljanina je bio starter, igrao je do 63 minute, a u 18. minuti je asistirao Tomasovu za drugi pogodak Hajduka.     

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.