Arapi ne štede: Pep ruši sve moguće rekorde novim transferom

Isco nova akvizicija?

Arapi ne štede: Pep ruši sve moguće rekorde novim transferom

Edmir Škorić

Pep Guardiola je samouvjerena osoba, a Manchester City izuzetno bogat klub. Na Etihad bi moglo da stigne još jedno veliko pojačanje.

Guardiola je doveo dosta igrača minulog ljeta, no uglavnom je radio na jačanju odbrane, a sada namjerava da dodatno ojača ofanzivni dio, iako je u ovom trenutku njegov tim među najefikasnijima u Evropi.

Katalonski stručnjak pomno prati potencijalna pojačanja, a otočki portali smatraju da je najveći dio njegove pažnje usmjeren na Isca, koji igra fantastično ove sezone u dresu Real Madrida.

On je trenutno jedan od ključnih igrača u sastavu Zinedinea Zidanea i ne čudi što je klub u novi ugovor postavio klauzulu od 637 miliona funti.

Za mnoge nogometne ekipe to je nedodirljiva cifra, no za City i ne baš. Ukoliko Pep ustinu odluči da je Isco igrač koji bi mogao praviti prevagu i donijeti rezultate i u Ligi prvaka, onda budite sigurni da će bogati Cityjevi vlasnici posegnuti duboko u ionako široki džep.

Sheikh Mansourova Abu Dhabi United grupacija uspjela je da postigne neke unosne poslove, pa će tako City dobiti dodatnu financijsku injekciju, a Guardiola će imati priliku da se počasti nekim od igrača za koje mnogi drugi ne bi mogli da plate obeštećenje.

I PSG-ovi Arapi ne posustaju, a navodno je nova njihova glavna meta Philippe Coutinho, koji je ostao u Liverpoolu uprkos bogatoj ponudi iz Barcelone. Parižani su lako doveli Neymara i Kyliana Mbappea, kako onda da im Redsi odole?

Potražite više informacija na temu Premier league:

City i PSG će, prema nekim predviđanjima, narednih godina biti ubjedljivo najjači timovi Evrope i bogatstva vlasnika ovih klubova omogućit će im najbolja i najskuplja pojačanja, pa će i putevi do cilja biti lakši nego Unitedu, Barci, Realu, Juventusu, Bayernu...

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti