Arapi preuzimaju primat: Rođak gazde Manchester Cityja dogovorio kupovinu kluba iz Premiershipa

Spreman uložiti ogroman novac

Arapi preuzimaju primat: Rođak gazde Manchester Cityja dogovorio kupovinu kluba iz Premiershipa

Admin Čaušević

Mnogi klubovi iz Premiershipa su u vlasništvu stranih investitora iz SAD-a, Azije te arapskog poluostrva. 

Manchester City je već godinama u vrhu engleskog fudbala, a najveće zasluge za to pripadaju šeiku Mansouru koji deceniju upumpava novac u ovaj klub.

Ako je vjerovati natpisima The Suna uskoro će još jedan klub biti u vlasniku bogataša iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Naime, Mike Ashley je dogovorio da proda Newcastle Uniteda za 350 miliona funti. Novi vlasnik će postati Sheikh Khaled bin Zayed Al Nehayan, Mansourov rođak.

The Sun navodi da su ugovori oko primopredaje vlasništva već potpisani i predati u sjedište Premier lige što znači da će Ashley nakon 12 godina napustiti Svrake.

Sheikh Khaled je član kraljeveske porodice iz Abu Dhabija i jedan je od najuspješnijih poduzetnika u zemljama Perzijskog zaljeva.

Ashley je već nekoliko puta pokušao prodati Newcastle Uniteda, a čini se da je konačno uspio u svojoj namjeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U slučaju preuzimanja kluba šeik Khaled je spreman uložiti ogroman novac, a jedan od prioriteta će mu biti odstanak Rafaela Beniteza na klupi.

Inače, Mansour je 2008. godine htio kupiti upravo Newcastle United, međutim taj posao se izjalovio pa se na kraju postao gazda Manchester Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi