Bio je jedan od najzaslužnijih za prekid dominacije PSG-a, a sada je iznenadio transferom
FOTO: EPA

Brazilac odlazi u MLS

Bio je jedan od najzaslužnijih za prekid dominacije PSG-a, a sada je iznenadio transferom

H. Zilić

Brazilski fudbaler Luiz Araujo iznenadio je sve svojim potezom pred završnicu transfer roka.

Araujo je odlučio da napusti redove aktuelnih prvaka Francuske ekipe Lillea i karijeru nastavi u MLS-u.

Araujo će nositi dres Atlanta Uniteda, a klub iz MLS-a je potvrdio da su dogovoreni detalji i čeka se samo da Brazilac sleti na aerodrom.

Pomenuti fudbaler je u Lille došao iz Sao Paula 2017. godine i postao je jedna od bitnijih karika u timu Lillea. Jedna je od najzalsužnijih za prekid dominacije PSG-a u Ligue 1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Igra na poziciji krila, a trenutna vrijednost na transfermarktu mu iznosi deset miliona eura. Sa aktuelnim prvacima Francuske imao je ugovor do 2022. godine.

Za Lille je odgirao 136 utakmica, postigao 18 golova, upisao 20 asistencija, tako da je njegov odlazak u MLS sve iznenadio, a i činjenica da ima 25 godina i da je u najboljim fudbalskim godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi