Legendarni Claudio Ranieri pred novim angažmanom
Foto - EPA

Preuzima francuskog prvaka

Legendarni Claudio Ranieri pred novim angažmanom

M. Šljivak

Legendarni italijanski stručnjak Claudio Ranieri (69) karijeru bi mogao nastaviti u Francuskoj.

Iskusni 69-godišnji trener jako je blizu preuzimanja francuskog prvaka Lillea i to će biti novi izazov za legendarnog stručnjaka.

Ranieri će na klupi Lillea zamijeniti Christophea Galtiera koji je odlučio da ode iz kluba nakon iznenađujućeg osvajanja šampionske titule ispred PSG-a.

Čuveni Italijan je i ranije radio u Francuskoj. Od 2012. do 2014. godine je vodio Monaco, a u sezoni 2017/2018 je radio kao trener Nantesa.

Prošle sezone Ranieri je vodio Sampdoriju. Tim iz Genoe odveo je do devetog mjesta u Seriji A, ali odlučio je da ne nastavi saradnju sa ovim klubom.

Pregovori između Lillea i Ranierija su u toku. Sve bi moglo biti završeno u narednim danima i iskusni trener je na pragu povratka u Francusku.

U bogatoj karijeri Ranieri je najveći uspjeh ostvario sa Leicesterom kojeg je 2016. godine odveo do titule prvaka Engleske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, od značajnijih rezultata vrijedi izdvojiti osvajanje Kupa Kralja sa Valencijom, te trofeja Intertoto kupa i UEFA Superkupa.

Pored Leicestera, Valencije, Monaca, Sampdorije i Monaca, Ranieri je radio u Chelseaju, Romi, Parmi, Juventusu, Interu, Napoliji Atleticu i Fiorentini.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi