Renato Sanches se vraća na velika vrata i pravi fantastičan transfer?

Želi ga Barcelona

Renato Sanches se vraća na velika vrata i pravi fantastičan transfer?

E. Čaušević

Portugalski veznjak Renato Sanches je prije pet godina važio za jednog od najvećih potencijala u svijetu fudbala.

Sanches je tada odigrao fantastično na Evropskom prvenstvu u dresu Portugala s kojim je uspio da osvoji titulu prvaka Evrope i privukao je interes mnogih evropskih velikana.

Tada se špekulisalo da je Sanches sve dogovorio s Manchester Unitedom i da je trebao karijeru nastaviti na Old Traffordu, ali se predomislio u posljednji trenutak.

Sanches je umjesto Uniteda odlučio u posljednji trenutak izabrati Bayern u koji je za 35 miliona eura prešao iz Benfice. Međutim, pokazalo se da to nije bio najbolji potez.

Portugalac nije uspio da opravda očekivanja u Bayernu gdje nije bio ni sjena igrača s Eura. Kasnije je proveo još sezonu na posudbi u Swanseaju, ali ni tamo nije baš priljirao.

Potom je Sanches na ljeto 2019. godine odlučio da napusti Bayern i za 20 miliona eura potpisao je za Lille što je bio odličan potez. U francuskom klubu uspio je da oživi karijeru i prošle sezone je došao s Lilleom do titule prvaka Francuske.

Oglasi

Nakon nastupa na Evropskom prvenstvu ovaj 23-godišnji veznjak ponovo se našao u centru pažnje.

Sanches je ponovo na meti nekoliko klubova i ima šansu da se na velika vrata vrati i pokaže svima o kakvom igraču se radi. On se povezivao ranije s Arsenalom i Liverpoolom, ali konkretnih ponuda nije bilo.

Ipak, danas su španski mediji objavili da je interes za Sanchesa pokazala i Barcelona, te da ga Ronald Koeman želi dovesti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Koeman je poručio Laporti da pokuša dovesti Sanchesa jer je sve izvjesnije da od razmjene Griezmann-Saul nema ništa. Mundo Deportivo piše da bi Sanches došao na posudbu s obaveznim otkupom ugovora naredne sezone.

Laporta je već u kontaktu s čelnicima Lillea, a šta će na kraju biti od svega saznat ćemo u narednim sedmicama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
hahahah pa ovi cigani ce pokupit bilo sta sto je besplatno
1 9
Barca.forever
Alaba u najavi, pitam za jednog fana Reala :)
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi