Araujo odradio pretrage, potvrđena povreda koja pravi velike probleme Xaviju

Nije poznato koliko ga neće biti

Araujo odradio pretrage, potvrđena povreda koja pravi velike probleme Xaviju

E. Oštraković

Barcelona je sinoć ostvarila pobjedu u El Clasicu protiv Real Madrida, te su tako došli praktično na korak do titule prvaka Španije.

Real je imao vodstvo od 1:0 nakon što je nesretan autogol postigao Ronald Araujo, ali su do kraja utakmice preokrenuli rezultat fudbaleri Barcelone.

Ipak, skupo će biti plaćena pobjeda protiv Real Madrida jer je, iako je odigrao utakmicu do kraja, povredu zaradio upravo Araujo.

Nakon što su obavljeni određeni testovi otkriveno je da je Araujo povrijedio lijevi aduktor, te da će biti van terena određeni period.

"Testovi koji su jutros obavljeni pokazali su da Ronald Araujo ima povredu lijevog aduktora. On će biti van terena i od njegov oporavak će odrediti brzinu povratka na teren", stoji u objavi Barcelone.

Oglasi

Kada je riječ o samoj utakmici Barcelona je napravila veliki preokret, te su u samoj završnici utakmice došli do pobjede.

Vinicius je bio na lijevoj strani Barcinog šesnaesterca, pokušao je da ubaci, a lopta je zakačila Arauja i odsjela iza leđa Ter Stegena.

Barcelona je nakon toga preuzela potpunu iniciajtivu, te su stvorili veliki broj prilika, a do poravnanja su stigli krajem prvog poluvremena.

Nakon velike gužve u šesnaestercu Real Madrida najbolje se snašao Sergi Roberto koji je matirao golmana Real Madrida i donio poravnanje svojoj ekipi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je nakon toga u drugom poluvremenu morao krenuti još jače prema naprijed jer im je trebala pobjeda na ovom susretu.

Pitanje prvaka je vjerovatno riješeno u sudijskoj nadoknadi utakmice kada je Kessie postigao gol i donio pobjedu Barceloni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi