Svlačionica Reala ima ogromno poštovanje prema jednom igraču Barcelone
Urugvajski fudbaler Ronald Araujo izuzetno je cijenjen i poštovan zbog onog što radi na terenu kada se igraju derbi utakmice, ali i zbog onog što čini van terena (Foto: EPA)

Niko ga ne gleda kao mrskog neprijatelja

Svlačionica Reala ima ogromno poštovanje prema jednom igraču Barcelone

M. Šljivak

Derbi Real Madrida i Barcelone oduvijek privlači ogromnu pažnju. Najveća utakmica španskog fudbala uvijek je posebna za sve i mnogi je smatraju duelom najvećih neprijatelja zbog dobro poznate prošlosti. Ipak, jedan čovjek igra derbi kao da su mu na drugoj strani prijatelji. To je Urugvajac iz Barcelone Ronald Araujo kojeg svlačionica Kraljeva izuzetno poštuje.

Real Madrid i Barcelona nikad nisu imali pretjerano dobre prijateljske odnose. Kroz historiju se dosta toga dešavalo između ova dva kluba i nekad su utakmice ovih timova donosile veliko neprijateljstvo.

Užarenost derbija danas je nešto manja. Postoje i dalje tenzije, protivnik se smatra za 'neprijateljsku stranu', ali za jednog čovjeka sve je samo sport.

To je urugvajski defanzivac Ronald Araujo. On, tvrdi madridski list Marca, ima izuzetno poštovanje u svlačionici kraljevskog kluba i sve je stekao nakon posljednjeg duela kojeg je Barcelona dobila na Santiago Bernabeu s 1:0.

"Araujo je izuzetno poštovan u svlačionici Real Madrida. Vrhunski je igrač, ali pravi ponizni sportista. U Clasicu kada se Alvaro sudario s Ter Stegenom, Araujo je odbranio protivnika od napada svojih saigrača. Također, često u intervjuima brani Viniciusa. Idol mu je Sergio Ramos i gleda njegove snimke kako bi što više naučio", tvrdi Marca.

Oglasi

Ronald Araujo se prije godinu dana povezivao s Real Madridom. Prije potpisa novog ugovora s Barcelonom Kraljevi su imali namjeru da ga ukradu, ali u tome nisu uspjeli.

Ovaj fudbaler očito ima veliko poštovanje prema Real Madridu. Ne smatra ovaj klub neprijateljskim i jedan je od rijetkih igrača Barcelone kojeg svlačionica Reala cijeni.

Ronald Araujo je stigao u Barcelonu 2018. godine iz urugvajske ekipe Boston River. Njegovo dovođenje ispostavilo kao odličan potez jer je plaćen samo 1.7 miliona eura.

Ubrzo je ovaj 23-godišnjak postao neizostavan član prve postave katalonskog velikana. Igra zaista čudesan fudbal i trenutno je jedan od najboljih defanzivaca svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona bi ove sezone mogla uzeti Realu apsolutno sve trofeje u Španiji. Katalonci su velikog rivala pobijedili u finalu Superkupa (3:1), dobili su ih na Santiago Bernabeu u polufinalu Kupa Kralja s 1:0 i stekli prednost pred revanš na Camp Nou.

Također, u prvenstvenoj trci katalonski velikan ima sedam bodova prednosti u odnosu na Kraljeve i nezaustavljivo juriša ka šampionskoj tituli.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

allstar35
Al što vi serete nema veze sa vezo...članak glup do bola...on mrzi real i zato je uvijek jedan od ponajboljih igrača protiv njih. Zna se koga Marca podržava??
0 0
Mostarac94
Momak je igracina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti