Mladi Turčin jednim potezom dao mnoge odgovore Luki Modriću

Čini se da u Realu ne treba da brinu

Mladi Turčin jednim potezom dao mnoge odgovore Luki Modriću

Haris Zilić

Real Madrid je u julu prošle godine iz istanbulskog Fenerbahcea za 20 miliona eura doveo tursku tinedjžersku senzaciju, 18-godišnjeg Ardu Gulera koji je bio na meti i ostalih fudbalskih velikana.

O kakvom je talentu riječ pokazuje podatak da ima već četiri nastupa za reprezentaciju Turske i jedan upisan pogodak, a tek će 25. feburara napuniti 19 godina.

Istina, ove sezone u dresu Reala nije upisao još debi u prvenstvu. Ima jednu utakmicu u Kupu kralja ima i osam minuta odigranih u Super Kupu.

Međutim, Guler na treninzima pokazuje da je riječ o izuzetnom talentu i da Real ima velikog dragulja u svojoj svlačionici.

Svi su se pitali da li će Luka Modrić imati nasljendika u redovima Reala, a mladi Turčin je Modriću i svima dao jasne odgovore.

Oglasi

Na treningu je sjajnim progiravanjem izbacio jednog saigrača u gol šansu, ali i kompletnu odbranu je prevario.

Ovaj potez je odmah postao hit na društvenim mrežama, a navijači Reala već priželjkuju Gulera i u ligaškim utakmicama.

Čini se da će nakon Luke Modrića Real Madrid dobiti još jednog majstora na sredini terena.

U Realu su spremni na strpljenje kada je u pitanju Guler

Istina, Modrića je teško sustići i sve ono što je napravio u karijeri, ali ako Guler bude barem na polovini onog što je radio Modrić kroz karijeru u Realu će itekako biti zadovoljni.

Oglasi

Prednost mladog Turčina je i podatak da može pokrivati više pozicija na sredini terena, od defanzivnog od ofanzivnog veznog.

Mnogi su mišljenja da je samo pitanje vremena kada će Arda Guler postati novi lider Reala i kotač bez kojeg se ne može.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svoj komentar na igre Arde Gulera dao je i trener Kraljeva, Carlo Ancelotti.

"Odigrao je sat vremena na dobrom nivou. Očigledno je da nije fizički spreman, ali je kvalitet pokazao u prvom poluvremenu. Već sam rekao da moramo biti strpljivi s njim", rekao je italijanski stručnjak nakon utakmica u Kupu kralja protiv niželigaša Arandine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi