Petev je preporodio Ludogorets, nastavili su pobjedničku seriju

Novi trijumf u prvenstvu

Petev je preporodio Ludogorets, nastavili su pobjedničku seriju

Haris Zilić

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev je početkom marta preuzeo ekipu bugarskog Ludogoretsa i tim se nalazi u sjajnoj formi. Četvrti duel u prvenstvu Petev je okončao trijumfom.

Istina, danas je to bilo malo teže od očekivanog jer su u 26. kolu Parva lige nakon preokreta savladali Ardu rezultatom 2:1.

Povela je Arda sa 1:0 u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, strijelac je bio Tsonev.

Domaćini su i u nastavku dugo odoljevali gostima.

Stvarao je Ludogorets prilike, imao je više od igre, gol Arde je visio u zraku, ali lopta nije htjela u mrežu domaćina sve do 77. minute.

U pomeutoj minuti na scenu stupa Igor Thiago i na asistenciju Deleva pogađa za 1:1.

Oglasi

Igor Thiago se pretvorio u potpunog junaka Ludogoretsa u 89 minuti kada postiže svoj drugi pogodak za 1:2 i totalni preokret izabranika Ivayla Peteva. Asistent kod drugog kola bio je Goncalves.

Do kraja je ostalo 1:2 za Ludogorets koji nastavlja utrku za titulu prvaka sa ekipom CSKA Sofije.

CSKA je lider sa 63 boda, Ludogorets je drugoplasirani sa 62 boda, ali i utakmicom više.

Arda je nakon današnjeg poraza ostala na devetom mjestu sa 36 osvojenih bodova.

U četiri meča koliko je Ivaylo Petev na klupi, Ludogorets je u šampionatu Bugarske osvojio 12 bodova uz gol razliku 16:6.

Top Komentari

bazaorao
Hadžibegić je reprezentaciju
1 0
Shik
Ma sta ga toliko spominjete.Nekome izgleda mnogo nedostaje??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi