Petev preporodio Ludogorets: Dugo će se pričati o onome što je danas uradio njegov tim
Druga pobjeda Peteva na klupi Ludogoretsa u dvije utakmice. Foto: Ludogorets - Twitter

Bivši selektor Zmajeva

Petev preporodio Ludogorets: Dugo će se pričati o onome što je danas uradio njegov tim

E. Ganibegović

Dva od dva. Ludogorets je bio u krizi rezultata dok na klupu tima iz Razgrada nije sjeo Ivaylo Petev, nakon čega je ovaj tim upisao dvije vrijedne pobjede.

U okviru 24. kola bugarske Parve lige Ludogorets je danas kao gost slavio kod Hebara s 1:3 i tako ostao u utrci za titulu prvaka ove balkanske zemlje.

Nevjerovatna dominacija o kojoj će se u Bugarskoj dugo pričati viđena je na Georgi Benkovski stadionu u Pazardzhiku. Petevov tim imao je čak 21 pokušaj ka golu protivnika, dok je domaći tim šutirao samo dva puta.

Već u sedmoj minuti tresla se mreža domaćina. Strijelac je bio Igor Thiago, no gol je poništen nakon VAR provjere.

Ipak, Ludogorets dolazi do prednosti u 22. minuti preko Deleva, da bi Vaalport izjednačio minut prije odlaska na odmor.

Delev postiže pogodak u 70. minuti za novo vodstvo Ludogoretsa. Ispostavio se to i kao ključni momenat utakmice, jer domaći tim više nije ozbiljno zaprijetio gostima.

Oglasi

U sudijskoj nadoknadi ponovo se tresla mreža Hebara. Prvo je Nonato pogodio, ali je njegov gol poništen, da bi konačnih 1:3 postavio Igor Thiago.

Nakon ove utakmice Ludogorets je drugi na taeli s 56 bodova, jednim manje i utakmicom više od prvoplasiranog CSKA-a iz Sofije. Hebar je pretposljednji sa 16 poena.

U narednom kolu, nakon reprezentativne pauze, Ludogorets će dočekati Botev Vratsu, dok će Hebar na svom terenu igrati protiv Cherno Morea, tima koji je u prošlom kolu s 3:2 poražen kod Ludogoretsa.

Treba reći da su na današnjoj utakmici u stručnom štabu Ivayla Peteva bili i Adi Adilović i Admir Kozlić, dojučerašnji trener golmana i video analitičar FK Sarajevo koje je Petev pozvao da rade s njim u Bugarskoj. 

Parva liga, 24. kolo:

Hebar - Ludogorets 1:3 (Valpoort 44'; Delev 22', 70', Igor Thiago 90+5')

Top Komentari

Drakulaaa
Svaka cast, dobar trener...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi