Arda Turan do kraja dana u Galati

Vraća se u bivši klub

Arda Turan do kraja dana u Galati

Turski fudbaler Arda Turan trebao bi do kraja dana zvanično postati novi/stari fudbaler Galatasarayja.

Arda Turan se već mjesecima povezuje sa odlaskom iz Barcelone, a kao moguće destinacije spominjale su se brojne ekipe. 

Ipak, do sada nije došlo do transfera, a jedina nada za Ardu bila je Turska. Naime, u toj državi prelazni rok još uvijek nije gotov i traje do večeras, a Barcelona i Galatasaray su navodno dogovorili dvogodišnju posudbu ovog veznog fudbalera. 

Arda je u ovim trenucima vjerovatno na putu za Istanbul, a neki izvori javljaju da će njegovu platu u naredne dvije godine finansirati Barcelona, tako da se može reći da je Galata napravila sjajan posao. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, Arda nije u planovima novog trenera Barce Ernestea Valverdea, a on je u katalonsku ekipu stigao prije dvije godine iz Atletico Madrida za 34 miliona eura. 

Prošle sezone je odigrao samo 18 mečeva u La Ligi te je postigao tri pogotka uz tri asistencije. Podsjetimo, Arda je već nosio dres Galate i to do 2011. godione kada je prešao u Atletico. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi