Arda Turan je "izgubljen slučaj", ali u Barcu stiže novi Turčin?
(Foto: EPA) Turan je za Barcelonu odigrao 55 utakmica u svim takmičenjima i postigao je 15 golova, da li bi se njegov mladi sunarodnjak bolje snašao u katalonskom velikanu?

Mladi fudbaler Rome postaje sve zanimljiviji "eliti"

Arda Turan je "izgubljen slučaj", ali u Barcu stiže novi Turčin?

Nakon sjajnih igara u dresu Atletico Madrida Arda Turan je na ljeto 2015. godine stigao u Barcelonu za oko 35 miliona eura.

Očekivalo se puno na Nou Campu od ovog ofanzivnog veznjaka, ali on na Nou Campu nikada nije podsjetio na dane u dresu Atletico Madrida. Pratili su ga problemi i van terena, pa je Turan u januaru ove godine poslan na dvoipogodišnju posudbu u Bašakšehir.

Bašakšehir će Barci iplaćivati naknadu na osnovu različitih faktora, ali su Katalonci zadržali opciju prodaje Turana nekom drugom klubu sve do isteka njegovog ugovora sa Barcelonom na ljeto 2020. godine.

Ipak, jasno je da Katalonci neće vratiti gotovo ništa od uloženog s obzirom da Turanu ne ide ni u Bašakšehiru, a njegova vrijednost sada iznosi oko četiri miliona eura.

Sa transferom Arde Turana su čelnici Barcelone "bacili pare", ali sada bi na Nou Camp mogao stići drugi Turčin, talentovani fudbaler Rome Cengiz Under.

I ranije se pisalo o interesu Barcelone za Undera, ali sada španski "Sport" saopštava da je jedan od sportskih direktora Barce Ariedo Braida minulog vikenda boravio u Italiji gdje je uživo gledao utakmicu Fiorentina - Roma i mladog Undera.

Under nije briljirao u remiju (1:1) sa Fiorentinom, ali će Barca nastaviti pratiti mladog Turčina koji je 2017. godine stigao u Romu iz Bašakšehira kao najskuplji mladi igrač prodan iz jednog turskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegova trenutna vrijednost je 27 miliona eura (prema Transfermarktu), ali će Barca vjerovatno morati puno više novca izdvojiti za njegov transfer, s obzirom da je on vezan ugovorom sa Romom do 2022. godine, te da su se već pojavile informacije da su neki evropski velikani spremi platiti Vučici i više od 50 miliona eura kako bi osigurali Undrov potpis.

Jasno je da Roma namjerava dobro zaraditi od prodaje 21-godišnjeg Turčina koji je na Olimpico stigao za nešto više od 13 miliona eura, a da li će njegova naredna destinacija biti baš Nou Camp ostaje da se vidi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi