Arda Turan: Neću više igrati za reprezentaciju Turske

Nakon incidenta najavio kraj

Arda Turan: Neću više igrati za reprezentaciju Turske

Endin Čaušević

Turski fudbaler Arda Turan izbačen je danas iz reprezentacije nakon što je napravio incident na aerodromu u Skoplju.

Turan  je prvo verbalno, a zatim i fizički napao jednog turskog novinara pred polijetanje aviona za Italiju. Nakon što su se strasti u avionu smirile Turan je napustio isti, a odmah nakon toga Fudbalski savez Turske objavio je da je igrač Barcelone izbačen iz reprezentacije.

"Napuštam reprezentaciju, neću više igrati za Tursku. Teško mi je bilo donijeti tu odluku i jako sam tužan, ali stvari su takve kakve jesu. Igrao sam za sve kategorije ove reprezentacije, volim svoju domovinu, njenu zastavu i reprezentaciju. Jako puno sam se žrtvovao tokom godina, ali to je gotovo. Napuštam reprezentaciju", rekao je Turan da press konfereciji koju je sam organizovao.

Igrač Barcelone je u dresu reprezentacije Turske odigrao 96 utakmica i postigao je 17 golova. Za prvi tim je debitovao prije 11 godina, a u omladinskim kategorijama ove selekcije upisao je 73 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi