Arda Turan postaje najveći izdajnik u Turskoj
Foto: EPA

Galata mu ovo neće oprostiti

Arda Turan postaje najveći izdajnik u Turskoj

Midhat Šljivak

Fudbaler Barcelona Arda Turan vjerovatno napušta redove katalonskog velikana u januarskom prelaznom roku.

Turski ofanzivac se odavno povezuje sa odlaskom sa Nou Campa. Interes za 30-godišnjeg fudbalera je ogroman, ali jedna ponuda se izdvaja ispred drugih.

To je ponuda turskog prvaka Bešiktaša. Predstavnici ovog kluba će u narednim danima razgovarati sa Turanom i njegovim menadžerom, te će pokušati da završe posao.

Iako Bešiktaš na poziciji gdje igra Arda Turan ima zaista kvalitetna rješenja, trener Senol Guneš je pristao na njegovo dovođenje i njegov dolazak bi sigurno dodatno ojačao tim.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Arda bi međutim potpisom za obaj tim postao veliki izdajnik u Turskoj. Navijači Galatasaraya, tima u kojem je ponikao, sigurno mu ne bi oprostili prelazak u redove velikog rivala i postao bi neprijatelj broj jedan.

Turan je član Barce postao 2015. godine, a nastupio je u 55 utakmica za ovajtim i postigao je 15 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi