Arda Turan se vraća u voljeni klub?
Foto: EPA

Želi ga Galatasaray

Arda Turan se vraća u voljeni klub?

E. Čaušević

Turski fudbaler Arda Turan prije dvije godine stigao je u Barcelonu kao veliko pojačanje iz Atletico Madrida.

Turan je pristao da dođe u Barcelonu na ljeto 2015. godine iako katalonski klub nije imao pravo da prijavljuje nove igrače do januara naredne godine. Međutim, turski fudbaler nije mogao odbiti ponudu Barce i odlučio je da za 40 miliona eura pojača klub s Nou Campa.

Arda prvih šest mjeseci nije igrao i strpljivo je čekao da istekne Barcina suspenzija i da ga registruju. Ipak, nakon što je dobio šansu za igranje nije se baš pokazao. Turan većinu utakmica posmatra s klupe za rezervne igrača i čini se da ga je najviše koštala upravo ta pauza od šest mjeseci jer se nakon toga Turan nikada nije vratio u pravu formu.

Da Ernesto Valverde više ne računa na njegove usluge dokazano je i sinoć u utakmici Gamper kupa protiv Chaponensea. Arda Turan je bio jedan od rijetkih igrača Barce koji nije dobio priliku da igra. Interes za ovog igrača postoji, a čini se da bi se mogao vratiti u Galatasaray.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Arda Turan je veliki igrač i jasno da bismo voljeli da se on vrati u svoj voljeni klub. Trenutno radimo da to ostvarimo", rekao je izvršni direktor turske ekipe Dursun Ozbek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi