Arda Turan sve bliže Chelseaju

Transfer pred realizacijom

Arda Turan sve bliže Chelseaju

Adnan Beganović

Turski reprezentativac Arda Turan u ljetnom prelaznom roku će napustiti redove Atletico Madrida.

Sjajni turski veznjak odlučio je napustiti Atletico, a za njegovim uslugama zainteresiran je veliki broj klubova.

Međutim, kako pišu turski mediji, a pozivajući se na njegovog agenta, Turan će karijeru najvjerovatnije nastaviti u redovima engleskog prvaka Chelseaja.

Navodno je dogovoren ovaj transfer, a dio njega će biti i brazilski fudbaler Filipe Luis, koji će se tako nakon samo godinu dana vratiti u Atletico.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Turan je profesionalnu karijeru počeo u Galatasarayju čije boje je branio od 2005. do 2011. godine kada je preselio i Atletico Madrid.

Sjajni veznjak bio je standardni član svih omladinskih turskih selekcija, a za seniorsku reprezentaciju odigrao je 81 utakmicu i postigao je 14 pogodaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.