Ardi Turanu "pao mrak na oči", odgurnuo sudiju i zaradio isključenje

Turčin se nije mogao obuzdati

Ardi Turanu "pao mrak na oči", odgurnuo sudiju i zaradio isključenje

Basaksehir je danas ugostio ekipu Sivasspora u 32. kolu turske Super lige i propustio šansu da opet zasjedne na prvo mjesto tabele.

Naime, ovaj susret je završen remijem (1:1), pa je Basaksehir ostao na drugom mjestu sa istim brojem bodova kao i prvoplasirani Galatasaray, s tim što Galata tek treba odigrati svoj susret 32. kola.

Domaće je u vodstvo doveo bh. napadač Riad Bajić u 14. minuti susreta, a na semaforu je stajalo 1:0 sve do 92. minute kada golman Basaksehira Babacan nakon šuta Robinha nespretno interveniše i posprema loptu u vlastitu mrežu.

Nervoza je učinila svoje kod fudbalera Basaksehira nakon primljenog gola, a Arda Turan (koji je zamijenio Bajića) je potpuno "izgubio razum" u 95. minuti. Bivši fudbaler Barcelone je nezadovoljan odlukom linijskog sudije da ne signalizira prekršaj nad njim burno reagovao, a na kraju i odgurnuo pomoćnog arbitra, pa je zaradio direktan crveni karton.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Treba dodati da je Basaksehir ostao sa desetoricom već u 38. minuti kada je Mossoro dobio drugi žuti karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi