Bajić pogodio, Basaksehir ispustio pobjedu u sudijskoj nadoknadi
Foto: Twitter/Basaksehir

Sivasspor došao do boda

Bajić pogodio, Basaksehir ispustio pobjedu u sudijskoj nadoknadi

Basaksehir je na svom terenu ugostio ekipu Sivasspora u prvoj utakmici 32. kola turske Super lige i upisao remi rezultatom 1:1.

Trener Basaksehira je imao određenih problema sa igračkim kadrom, pa, između ostalih, nije mogao računati ni na Adebayora koji je suspendovan zbog žutih kartona. Tako je priliku od prve minute dobio Riad Bajić i odlično je iskoristio.

Domaći su dobro otvorili susret što su krunisali golom u 14. minuti. Elia je poslao sjajnu loptu za Riada Bajića kojem nije bilo teško da postigne svoj drugi gol u dresu Basaksehira za vodstvo od 1:0.

Nastavila je ekipa Basaksehira sa dobrom igrom, ali onda Mossoro dobija dva brza žuta kartona i ostavlja domaće na cjedilu.

Ipak, Basaksehir je uspijevao sačuvati svoj gol sve do sudijske nadonade vremena (92') kada Robinho pogađa za 1:1 i donosi bod Sivassporu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Basaksehir je sa ovim bodom ostao ne drugom mjestu tabele, te sada ima isti broj bodova kao i prvoplasirani Galatasaray. Ipak, Galatasaray tek treba da odigra svoju utakmicu 32. kola.

Treba dodati da je strijelac jedinog gola za domaće na današnjoj utakmici Riad Bajić odigrao 70 minuta prije nego što ga je zamijenio Arda Turan. Edin Višća je odigrao svih 90 minuta u ekipi Basaksehira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi