Rođeni će biti znatno oslabljeni u velikom derbiju protiv Zrinjskog

Najvjerovatnije bez važne karike

Rođeni će biti znatno oslabljeni u velikom derbiju protiv Zrinjskog

Edmir Škorić

WWIN liga Bosne i Hercegovine donosi dva derbija u 26. kolu, pošto se sastaju sarajevski i mostarski rivali.

Ulazi se u samu završnicu WWIN lige i svi imaju svoje računice, a tako će biti u derbiju Zrinjski - Velež. Jedni nastavljaju potjeru za vodećim Borcem i nadaju se "malom čudu" i odbrani titule, dok drugi žele da izbore Evropu.

A sve i da je riječ o rezultatski nevažnoj utakmici, motiva u duelima mostarskih klubova nikada ne nedostaje. Tako će biti i u subotu kada se od 16 sati sastanu Zrinjski i Velež.

Zbog trenutne forme, tabele i mnogo čega je uloga favorita pripala Zrinjskom, ali Velež će se svakako nešto pitati Pod Bijelim brijegom.

Ipak, Velež je u problemu jer ne može da računa na jednog važnog igrača. Naime, 99 posto će derbi propustiti iranski defanzivac Aref Gholami, koji je unio veliku sigurnost u odbranu Rođenih nakon što je stekao pravo nastupa.

Oglasi

Prvo je bio starter u 2:0 pobjedi nad Igmanom, a potom i u 10 pobjedi nad Željezničarom na Grbavici. U duelu protiv Borca (1:1) nije igrao zbog povrede, a po svemu sudeći će propustiti još jednu bitnu utakmicu Rođenih.

Osjetio je zatezanje lože zbog čega nije igrao protiv Banjalučana. Iako je njegovo zdravstveno stanje mnogo bolje, Velež najvjerovatnije neće riskirati, pa će gotovo sigurno propusiti derbi, da bi potpuno spreman dočekao završnicu sezone.

Aref Gholami
Aref Gholami FK Velež FK Velež Pozicija: DF

Statistika

4 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

A Rođene čeka dosta teških mečeva do kraja. Slijedi duel sa Zvijezdom nakon Zrinjskog, pa sa Slogom, onda gostovanje Sarajevu, duel sa Posušje, Širojim Brijegom, GOŠK-kom i Tuzla Cityjem.

Trenutno su Mostarci treći na tabeli sa 43 boda i nastavljaju borbu za još jedan plasman u Evropu. Nalaze se u dobroj formi jer su na prethodna četiri meča osvojili osam bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najveća opasnost po Rođene bit će Nemanja Bilbija koji je već na 19 golova i čini se da će opet postati novi strijelac lige, a kapiten Zrinjskih gori od želje da zatrese mrežu gradskog rivala.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Pa ja, subota, pijaca u Vrapcicma. Razumljivo.
1 4
plemic
da ih na teren istrči 12-13 opet će biti oštećeni i hendikepirani. a što se tiče favorita, zrinjski je bio favorit (na kladionicama, ne kod pristrasnih novinara) svaku utakmicu od kad velež igra pl bih.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi