Stadion na kojem je nedavno igrala reprezentacija BiH se sada koristi za sve osim za fudbal

Objavljen video

Stadion na kojem je nedavno igrala reprezentacija BiH se sada koristi za sve osim za fudbal

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina se ne može pohvaliti dobrim rezultatima u posljednje vrijeme, ali ponekad bi se znala odigrati i dobra utakmica.

Možda i najbolji susret pod vodstvom Ivayla Peteva je odigran u oktobru na gostovanju Ukrajini. Na stadionu u Lavovu bilo je 1:1.

Nekoliko mjeseci kasnije jedan od najljepših ukrajinskih stadiona se danas koristi za sve osim za fubal i to zbog ruske invazije na tu zemlju.

Arena Lviv - Wikipedia

Shakhtar koji nakon primoranog odlaska iz Donetska igrao u Lavovu svoje utakmice prekrasni stadion je transforimao u izbjeglički kamp.

Ovaj stadion kapaciteta 34.900 sjedećih mjesta je postao utočište za nekoliko hiljada ukrajinskih izbjeglica koji su primorani da napuste svoje domove.

Shakhtar se potrudio da se na stadionu osigura smještaj za oko 3.000 osoba te je pozvao i druge klubove iz Evrope i svijet da pomognu koliko mogu.

Lavov se nalazi na zapadu Ukrajine i do sada Rusi nisu doprli do tog grada i radi se o koliko-toliko sigurnom mjestu za izbjeglice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti