Nudili su mu da ide u Poljsku na sigurno, a on obukao uniformu i otišao u rat

Kornienko odlučio da pomogne koliko god može

Nudili su mu da ide u Poljsku na sigurno, a on obukao uniformu i otišao u rat

Endin Čaušević

Rat između Rusije i Ukrajine traje već sedam dana, te još uvijek nema naznaka da bi se sukob mogao uskoro završiti.

Rusija je prošle sedmice sve šokirala napadom na Ukrajinu, ali Vladimir Putin nije očekivao takav otpor vojske i naroda u Ukrajini.

Mnoge poznate ličnosti iz Ukrajine odlučile su ostati u zemlji i braniti svoju domovinu, a to se odnosi i na fudbalere koji su fudbalske terene zamijenili ratnim linijama.

Dosta fudbalera odlučilo je da obuče vojnu uniformu i brani svoju zemlju od napada Rusije. Među njima je i Viktor Kornienko koji inače nastupa u dresu Shakhtara iz Donetska.

Donetsk je okupiran među prvim gradovima nakon početka ruske invazije, ali su igrači Shakhtara u tom trenutku bili u Kijevu.

Kornienko nije želio da napusti Ukrajinu i otputuje s većinom tima u Poljsku već je ostao i obukao uniformu kako bi branio svoju zemlju. On je na Instagramu objavio fotografije u vojnoj uniformi s jasnom porukom.

Oglasi

"Ukrajinac sam i pomažem vojsci naše zemlje. Slava Ukrajini. Idemo da uništimo ruske je*ače. Slava Ukrajini", poručio je fudbaler Shakhtara.

Ovaj 23-godišnjak je inače ponikao u dresu Shaktara s kojim ima ugovor do kraja 2025. godine, a u septembru prošle godine je debitovao i za reprezentaciju Ukrajine na meču protiv Češke.

Bio je dio reprezentacije i u duelima protiv Bosne i Hercegovine, ali nije dobio minutažu u dvomeču protiv Zmajeva.

Top Komentari

Mackintosh
Budala
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti