Objavili da je Ajax pomogao Neresu da pobjegnu iz Kijeva, a onda je nastao haos: "To je sr*nje"

Njegova supruga se oglasila

Objavili da je Ajax pomogao Neresu da pobjegnu iz Kijeva, a onda je nastao haos: "To je sr*nje"

Endin Čaušević

David Neres je u januaru sve šokirao odlukom da napusti Ajax i karijeru nastavi u dresu Shakhtara iz Donetska.

Neres je imao nekoliko sjajnih sezona u nizozemskom klubu, a prije nekoliko godina mnogi su vjerovali da će napraviti veliki transfer kao tada njegovi saigrači Frenkie de Jong ili Mathijs de Ligt.

No, Brazilac je odlučio da ostane u Ajaxu duže od njih što očito nije bila najbolja odluka. Kada je odlučio da napusti Amsterdam ponuda je bilo znatno manje, a onda je sve šokirao odlukom da potpiše za Shakhtar.

Međutim, odlazak u ukrajinski klub je bio totalni promašaj za njega. Mjesec dana kasnije u ovoj zemlji počeo je rat nakon što je Rusija izvršila invaziju na ovu zemlju.

Neres je sa saigračima bio u jednom hotelu u Kijevu gdje je boravio prvih dana ruske invazije, ali je potpom uspio da napusti Ukrajinu.

Pojavile su se vijesti prije nekoliko dana da mu je upravo Ajax pomogao da se domogne slobode teritorije, ali se na sve to oglasila njegova supruga Kira Winona koja je sve to demantovala poprilično žestoko.

"Ta priča je sr*nje. Niko iz Ajaxa ga čak nije ni pitao da li je dobro, a ne da su mu pomogli. Rekli su da oni s tim nemaju ništa i eto to pokazuje kako se taj klub brine o bivšim igračima. Prošlog mjeseca je bio njihov igrač i nosio je taj dres. Treba da se stide takvog ponašanja", rekla je Kira.

Također, ukrajinski mediji prenose da će mnogi stranci koji igraju u ovoj zemlji imati priliku da napuste svoje klubove i nastave karijere. Među njima je i Neres za kojeg se špekuliše da bi ga Shakhtar mogao prodati ili poslati na posudbu u Brazil, a on već pregovara sa Flamengom i Sao Paulom.

Top Komentari

redbull
Kad zena hoce da bude pametna. Cuj eto kako se klub brine o bivsim igracima, pa najbolje do kraja zivota da ga zovu svaki dan pitati jel mu sta treba.
7 0
denimen9
On: Ćao, ja sam David Neres. - Ona: Ko? - On: Igram u Ajaxa. - Ona: Oplodi me.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi