Arežina tragičar FK Tuzla City: FK Velež odnio bod s Tušnja!

Bez golova u jednom od derbija kola

Arežina tragičar FK Tuzla City: FK Velež odnio bod s Tušnja!

M. Šljivak, foto: E. Oštraković

Tuzla City i Velež remizirali su (0:0) u prvom susretu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tragičar ove utakmice je Filip Arežina koji je propustio dva zicera, među kojim je i penal u samom finišu meča.

Prvo poluvrijeme utakmice na Tušnju nije donijelo previše lijep fudbal. Doduše, igralo se otvoreno s obje strane, ali su u prvih pola sata izostale prave šanse.

Tek u 33. minuti vidjeli smo prvi šut u okvir gola. Velež je prijetio preko Ćosića, ali je Fejzić dobro odbranio njegov udarac.

Ipak, najbolju šansu u prvom poluvremenu propušta domaći tim i zaista je nevjerovatno šta je Filip Arežina propustio u 44. minuti. Beganović odličnim dodavanjem izbacuje odbranu, Arežnia je sam pred Bobićem, ali golman Veleža spektakularno brani njegov udarac i na odmor se otišlo s nepopularnih 0:0.

Drugo poluvrijeme otvara Ćosić odličnim udarcem u 51. minuti, a ovog puta njegov šut završava tik pored stative gola domaćeg tima.

Do 66. minute nismo vidjeli previše, a onda smo u samo dvije minute dobili prava uzbuđenja. Gosti su tražili penal nakon duela Morrisa i Brandaa, sudija Kaljanac se nije oglasio, da bi zatim Ubiparip u nastavku akcije na drugoj strani loše šutirao na prazan gol i propala je velika šansa za domaće.

Minut kasnije nova dobra prilika za Tuzlu. Beganović šutira sa 25 metara, Bobić ponovo jako dobro brani ostavlja rezultat na semaforu od 0:0.

U 82. minuti najveća šansa na utakmici. Dosuđen je penal za domaće nakon što je Bobić neoprezno srušio Nukića. Arežina je preuzeo odgovornost, ali je pogodio prečku.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata. Ostalo je 0:0 i svakako da domaći imaju za čime da žale zbog promašenih zicera Arežine.


Premijer liga BiH, 21. kolo:

FK Tuzla City - FK Velež 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Efendić, Kostić, Beganović, Arežina, Šarčević, Nukić, Leković, Ubiparip, Sesar, Morris.

FK Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Pršeš, Ćosić, Ovčina, Brandao, Ferreyra, Hasanović, Vehabović, Ćivić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hakkinen
Bravo ROĐENI... Slijedeći put biće bolje.
31 6
Mosa LežVe
18 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi