Neočekivan gost prekinuo trening Argentinaca u Abu Dhabiju

Pripreme za SP

Neočekivan gost prekinuo trening Argentinaca u Abu Dhabiju

Edmir Škorić

Argentinska reprezentacija trenutno se nalazi u Abu Dhabiju gdje će se spremati za početak Svjetskog prvenstva u Kataru.

Argentinci u Ujedinjenim Arapskim Emiratima imaju svoju bazu, a protiv domaće selekcije će 16. novembra odigrati i pripremnu utakmicu.

Lionel Messi se također danas pridružio reprezentaciji kako bi se odradile mini - pripreme prede mečeve u grupnoj fazi protiv Saudijske Arabije, Meksika i Poljske. 

Argentina će igrati protiv UAE na stadionu Mohammed bin Zayed u srijedu, 16. novembra, u svojoj jedinoj prijateljskoj utakmici prije prve utakmice u grupi.

Dogodio se večeras i mali incident na treningu Argentinaca u Abu Dhabiju, pošto je jedan navijač utrčao na teren, ali ga je obezbjeđenje uspjeli uloviti i izvesti izvan terena.

Navijač je nosio u ruci mobitel, htio je očito da napravi neki selfie, ali nije uspio u tome. Nema nikakve sumnje da je njegov cilj bio Lionel Messi.

Oglasi

Messi se nada da će povesti Argentinu do trećeg naslova Svjetskog prvenstva na Bliskom istoku, nakon što je Argentina osvajala Mundijal davnih 1978. 1986. godine.

35-godišnji napadač PSG-a je sudjelovao na četiri Svjetska prvenstva između 2006. i 2018. godine. No, interesantno da u osam različitih utakmica nokaut faze turnira na četiri Mundijala nikada nije postigao gol.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bivši igrač Barcelone nada se savršenom kraju karijere, a to bi svakako bilo osvajanje Svjetskog prvenstva sa reprezentacijom Argentine. Do sada je u dresu nacionalnog tima uspio da osvoji jedino Copa Americu 2021. godine.

Od Argentine se puno očekuje, kao i od Brazila, te se te dvije južnoameričke selekcije smatraju glavnim favoritima za osvajanje Mundijala, ali naravno pitaće se nešto i aktuelni svjetski prvaci Francuzi, potom Englezi, Nijemci, Španci, Portugalci...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije