Čini se da je Lewandowski zaboravio neke stvari o Messiju, najnovija izjava dovoljno govori
Prije je slao "otrovne strijelice", a sada je priča drugačija.

Volio bi igrati s njim

Čini se da je Lewandowski zaboravio neke stvari o Messiju, najnovija izjava dovoljno govori

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski najveće je pojačanje Barcelone koje je stiglo ovog ljeta. Navijači tog kluba žele da im se sljedećeg ljeta vrati Lionel Messi kojem na kraju sezone ističe ugovor s PSG-om, a sada se te teme dotakao i sam Lewandowski.

Sve dok Messija nema u ekipi, Lewandowski je glavna zvijezda tima. Ako se Messi vrati, priča će biti drugačija.

Ipak, čini se da to ne smeta kapitenu poljske reprezentacije koji je kazao kako bi volio igrati s Messijem.

"Messi je apsolutno briljantan s nevjerovatnim dodavanjima koja daje prema napadačima. Ako govorimo o Leu, možemo vidjeti da ima sjajnu povezanost s napadačima.

Zna poslati loptu u peterac, zna je provući između linija. Najbolji je na svijetu u tim stvarima. 

Ne znam šta će se dogoditi u budućnosti, ali za napadača je san igrati s Messijem, sigurno", rekao je Lewandowski, prenosi Marca.

Oglasi

Podsjetimo, ranije je Lewandowski otvoreno slao otrovne strijelice ka Messiju. Bilo je to prošle godine kada je Argentinac, prema mišljenju mnogih nezasluženo, osvojio Zlatnu loptu ispred Lewe.

"Tako ste blizu i borite se za nagradu sa igračem tako velikim kao Messi i onda stignu komentari da zaslužujem nagradu... Očigledno poštujem kako Messi igra, šta je sve postigao i na kakvom je nivou."

"Činjenica da se borim s njim je indikator o mom nivou, to veoma cijenim, čini me ponosnim, ali sam u sebi osjećao tugu koja nije trajala dan ili dva, već duže."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zatim je prokomentarisao Messijev komentar da se Lewandowskom treba dodijeliti Zlatna lopta za prošlu godinu.

"Volio bih da je to bila iskrena izjava od velikog igrača, a ne samo riječi. Ne želim da se uzbuđujem, ali postoji izbor na osnovu svega što je urađeno. Ali biti tako blizu, a opet tako daleko ostavlja gorak okus. Trebat će mi vremena za sve što nosim u sebi."

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti