Scaloni pred finale Copa Americe igračima pokazao poseban video: "To ih je motivisalo..."

Konačno osvojili trofej

Scaloni pred finale Copa Americe igračima pokazao poseban video: "To ih je motivisalo..."

E. Čaušević

Reprezenacija Argentine uspjela je da osvoji Copa Americu nakon što su u finalu pobijedili Brazil sa 1:0.

Argentina je prethodnih nekoliko godina izgubila čak tri finala Copa Americe, ali su ovaj put uspjeli na Maracani da pobijede Brazil sa 1:0 i dođu do toliko očekivane titule.

Nakon što je meč završen svi igrači otrčali su do Lionela Messija koji je uspio da skine "prokletstvo" i osvoji trofej s reprezentacijom čime je zaista stavio krunu na svoju nevjerovatnu karijeru.

Messi je u prethodnih osam godina izgubio čak četiri finala u dresu reprezentacije i činilo se da neće uspjeti s Gaučosima napraviti neki značajniji iskorak, ali titula je stigla kada su se najmanje očekivali.

Argentinci su bili zaista odlični na Copa Americi, no malo ko im je davao velike šanse da mogu pobijediti Brazil u finalu.

No, Argentina je uspjela da slavi sa 1:0, a jedini gol postigao je Angel Di Maria nakon odlične duge lopte De Paula i nešto lošije reakcije Renana Lodija u odbrani Karioka.

Oglasi

Nakon utakmice oglasio se i selektor argentinske selekcije Lionel Scaloni koji je otkrio kakvo iznenađenje je spremio za igrače Brazila pred sami početak utakmice što ih je sigurno dodatno motivisalo.

Scaloni je izjavio nakon pobjede u finalu da su igrači pred sami početak meča imali iznenađenje, odnosno dobili su videu u kojem su bile poruke njihovih porodica koje nisu vidjeli skoro mjesec dana.

"Ne želim reći da smo zbog toga pobijedili, ali sigurno to je mojoj ekipi dalo dodatnu motivaciju u ovom finalu", izjavio je Scaloni nakon osvajanja Copa Americe.

Reprezetativci Argentine jučer su doputovali u Buenos Aires gdje su ih na aerodromu dočekali njihovi članovi porodice i bilo je jasno koliko svima njima znači ovo osvajanje Copa Americe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi