Argentinci prošli kroz pakao u Čileu: "Zavrnuli su nam vodu, a navečer palili sirene"

Imali očajan tretman u hotelu

Argentinci prošli kroz pakao u Čileu: "Zavrnuli su nam vodu, a navečer palili sirene"

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine sinoć je u gostima pobijedila Čile sa 2:1 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Argentinci su ranije osigurali plasman u Katar, te su sinoć igrali bez Lionela Messija, ali su svejedno uspjeli da dođu do pobjede.

Golove za Gaučose sinoć su postigli Di Maria i Lautaro Martinez, dok je jedini strijelac za Čile bio Bererton.

Nakon utakmice pojedini igrači Argentine odlučili su da se oglase i javno kritikuju Čileance za uslove koje su imali pred ovu utakmicu. Prvi koji se oglasio bio je Rodrigo De Paul koji je objasnio šta se sve dešavalo u hotelu u kojem su boravili.

"Sve je počelo kada smo doputovali u Čile. Nisu nam dopustili ni u WC da odemo nakon leta, a onda su u hotelu napravili pravi pakao. Isključili su nam klima uređaje, a onda su odlučili da nam zavrnu vodu što je zaista nevjerovatno", rekao je De Paul i nastavio.

"U noći su nam palili neke sirene kako ne bismo mirno spavali i na sve načine su pokušali da nas poremete. Mi u Argentini se trudimo da svakoj ekipi bude maksimalno ugodno, a oni nam ovako vraćaju".

Argentinski mediji potvrdili su da reprezentativci i članovi ove selekcije nisu imali vode u hotelu u kojem su boravili, a u noći su se glasne sirene palile svako pola sata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije