Argentina uništila Italiju na Wembleyju i osvojila trofej Finalissima!

Gaučosi slavili sa 3:0

Argentina uništila Italiju na Wembleyju i osvojila trofej Finalissima!

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine osvojila je trofej Finalissima nakon što je večeras na Wembleyju pobijedila Italiju sa 3:0.

Nakon 29 godina ponovo smo gledali borbu za ovaj trofej u kojem su se sastali prvaci Evrope i Južne Amerike. Na kraju Argentina je na poprilično dominantan način slavila i zasluženo je došla do trofeja.

Argentinci su bili bolji od samog početka utakmice i imali su incijativu na terenu, dok su Italijani izgledali poprilično izgubljeno i demotivisano.

Bolju igru Gaučosi su krunisali u 28. minuti kada su poveli sa 1:0. Messi je sjajnim driblingom izbacio Di Lorenza i prošao je po lijevoj strani, te je ubacio u peterac gdje se našao Lautaro Martinez koji rutinski matira Donnarummu.

U prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Argentina je zabila i drugi gol. Golman Martinez šalje odličnu dugu loptu za Lautara koji ju sjajno prima i vara Bonuccija, a zatim je uposlio Di Mariju koji je kao brzi voz prošao pored Chiellinija i sjajno je lobovao Donnarummu za 2:0.

Oglasi

Argentinci su igrali odlično i u drugom poluvremenu i čudo je kako još barem jednom nisu savladali Donnarummu. Briljirali su Di Maria i Messi koji su večeras bili raspoloženi za igru, ali je Donnarumma sjajnim odbranama spasio čast Azzurra.

Di Maria je odlično šutirao u 60. minuti s vrha kaznenog prostora, ali Donnarumma je to odbranio. Četiri minuti kasnije u šansi je bio Lo Celso koji iz odlične situacije šutira pored gola.

Messi je zaprijetio u 66. minuti. Nakon sjajnog solo prodora uspio je da šutira ka golu, ali Donnarumma to sjajnim refleksom brani i šalje loptu u korner.

Samo četiri minute kasnije ponovo je Messi u šansi. Ovaj put s vrha kaznenog prostora pokušao je desnom nogom, no golman Italije je ponovo bio siguran.

Ipak, Argentinci su u posljednjim sekundama meča zabili treći gol. Tačku na ovaj meč stavio je Paulo Dybala koji je odlično pogodio za 3:0 u 94. minuti i to samo četiri minute nakon što je ušao u igru.

Top Komentari

cccccc
Fanovi Ronalda još jednom dokazuju koliko su objektivni. 3 godine nas ubjeđivali da je Ronaldo osvojio ligu nacija i da je to bitan trofej iako je odigrao samo 2 utakmice, a sada govore da ovaj Messijev trofej osvojen protiv Italije nije bitan. Da vas podsjetim... Ronaldo je prije početka lige nacija rekao da je to nebitno i nije je ni htio igrati sve dok Portugal nije dosao i bez njega do polufinala. Kada je vidio da bi Portugal mogao osvojiti onda je se nakon 9 mjeseci vratio u reprezentaciju. Jadnik jadni. Mogu misliti komentare fanova Ronalda da je Messi to uradio.
3 8
user1613662710
Messiju zlatnu loptu sad nema dvojbe
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi