Italijani ipak idu na Svjetsko prvenstvo?! "Šanse su veće nego što mislite"

Zbog greške Ekvadoraca

Italijani ipak idu na Svjetsko prvenstvo?! "Šanse su veće nego što mislite"

E. Škorić

Italijanska reprezentacija je prošlog ljeta osvojila Evropsko prvenstvo nakon što je u velikom finalu pobijedila Englesku.

Azzurri su bili zaista sjajni tokom turnira koji se umjesto 2020. zbog pandemije koronavirusa odigrao 2021. godine. Nakon osvojenog trofeja, međutim, uslijedio je šok za Roberta Mancinija i njegove igrače, pošto su ispali od Sjeverne Makedonije u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Stoga, Italijani ne putuju u Katar, no još uvijek gaje nadu, a šansu možda dobiju zbog velike greške Ekvadoraca.

Ekvadorska reprezentacija izravno se plasirala na Mundijal, ali ih optužuju za lažiranje dokumentacije Byrona Davida Castilla i navodi se da je on zapravo Kolumbijac, iako je odigrao osam utakmica za Ekvador.

Papiri koje su pribavili Čileanci pokazuju kako je Castillo rođen 25. jula 1995. godine u kolumbijskom gradu Tomacu, a ne 10. novembra 1998. godine u General Villamil u Ekvadoru.

FIFA je pokrenula istragu i Ekvadoru visi o koncu prethodno izboren nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a to bi moglo na kraju Italijane odvesti na Mundijal.

Predsjednik Italijanske golf federacije Franco Chimenti je u emisiji "La politica nel pallone" priznao da Mancinijeva Italija ima "velike šanse da igra na Svjetskom prvenstvu".

"Da, moguće je da će se Italija spasiti i igrati na Svjetskom prvenstvu. Postoje veće šanse za to nego što svi misle. Čini se da bi Ekvador mogao platiti zbog svoje greške i postavljanja u tim igrača koji nije imao pravo nastupa. Iako se za sada govori o takvoj mogućnosti, ona je sve izvjesnija", rekao je Chimenti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Chimenti je objasnio i kako bi se upravo i baš Italijani plasirali na turnir.

"Postoji pravilo FIFA-e koje kaže da se u slučajnim situacijama momčad s najvišom pozicijom na rang listi plasira na prvenstvo. U takvoj situaciji to je Italija. To su pravila igre. Bio bih jako sretan da se to dogodi", dodao je.

Promo

Top Komentari

user1613662710
Zar nebi trebala Kolumbija umjesto Ekvadora
5 0
Taceoni
Talijanska mafija je mocna i premocna nebi me cudilo da je ovo sve njihova režija????
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi