Messijeva izjava je obradovala sve Argentince

Vjeruje u svoju selekciju, iako su se poprilično namučili u dva meča

Messijeva izjava je obradovala sve Argentince

Samir Mlaćo

Argentinci nisu mnogo pokazali u prva dva meča Svjetskog prvenstva, no ipak odlučuju sami o svojoj sudbini. Lionel Messi je optimista, a kada takvo raspoloženje ima nogometni čarobnjak, onda i cijela nacija  ide 'istim putem'.

Mučila se Argentina sinoć protiv Meksika, bio je to meč za zaborav, ali onda je na scenu stupio Lionel Messi.

Messi je u 64. minuti ostao sam i brzo to iskoristio, te matirao Ochou prizemnim udarcem.

Posao je završio Enzo Fernandez i Argentinci su upisali prvu pobjedu nakon što su u prvom meču šokantno poraženi od Saudijske Arabije.

Messi je na kraju dobio ovacije navijača, a kazao je.

Oglasi

Danas počinje Svjetsko prvenstvo za Argentinu. Ljudima govorim istu stvar, a to je da nastave da vjeruju“, rekao je Messi.

U prvom poluvremenu nismo igrali kako treba, a u drugom, kada smo se smirili, počeli smo da igramo bolje i do pogotka vratili smo se na ono što jesmo“, kazao je čarobni Argentinac.

Naravno da ove riječi mnogo znače za Argentince, Messi je taj koji daje optimizam, ali svakako će u narednim mečevim morati da ima podršku svojih saigrača.

Sinoć to nije bilo tako i Argentinci su u mnogim segmentima razočarali.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Poljaci sada imaju četiri boda u ovoj grupi, Argentina tri, Saudijska Arabija isto tri, a Meksiko samo bod. Naravno, dosta toga će ovisiti i o rezultatu na meču Saudijske Arabije i Meksika.

Današnji program Svjetskog prvenstva počinje utakmicom Japana i Kostarike u 11 sati, a u toj grupi će od 20 sati biti odigran klasik Španija - Njemačka. U 14 će se sastati Belgija i Kanada, a od 17 sati Hrvatska igra protiv Kanade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi