Legendarni Brazilac udara Messija tamo gdje ga najviše boli i to pred veliku utakmicu
Legendarni Zico uputio je oštre kritike prema Lionelu Messiju.

Zico kritikuje Messija

Legendarni Brazilac udara Messija tamo gdje ga najviše boli i to pred veliku utakmicu

Eldar Ganibegović

Lionel Messi po posljednji put u karijeri ima šansu da osvoji Svjetsko prvenstvo, nije dobro krenuo, a sada je dobio velike kritike od brazilske legende Zica.

Argentina je stigla u Katar kao jedan od velikih favorita, ali su jako loše startali i to porazom od Saudijske Arabije 1:2.

Jedini gol za Gaučose postigao je Lionel Messi, jedan mu je poništen zbog ofsajda, a danas on i njegova selekcija igraju novu utakmicu uz imperativ pobjede.

Od 20 sati Argentinci se sastaju s Meksikom i kane li proći u osminu finala morat će se dobro pomučiti.

Kapiten i vođa ove selekcije je Lionel Messi. Mnogi su mu često zamjerali da nema liderske osobine, a sada je stigla nova kritika za to i to od Brazilca Zica.

"On je kapiten koji ne razgovara ni sa kim, mislim da mu nedostaju liderski kvaliteti. On nosi traku samo zato što je Messi. Argentina može pobijediti 4:0 ili izgubiti 1:2, a on će samo nastaviti da igra svoju igru, ne skrećući sa svog puta.

Oglasi

Ne zove nikoga kod sebe, ne viče ni na koga. Ne razgovara ni sa kim. Postoje trenuci kada se kapitenska uloga mora potvrditi. 

Kada sam bio kapiten reprezentacije, imao sam oko 30 godina i kontrolisao sam ostale igrače. To nije Mesijeva karakteristika", vrlo otvoreno je rekao Zico.

Argentine što se tiče, oni nakon večerašnje utakmice za četiri dana imaju za odigrati i utakmicu s Poljskom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Poljska je danas stigla do četvrtog boda pobjedom protiv Saudijske Arabije, tako da i oni imaju svoju računicu u posljednjem kolu.

Također, meč loptu za osminu finala imat će i Saudijska Arabija protiv Meksika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi